Teknoloji

Twitter Sohbet Odaları’ndan parçaları paylaşma imkanını getiriyor

twitter sohbet odaları

Twitter, Spaces adı verilen Sohbet Odaları için bir sunucunun kendi zaman akışında kaydedilmiş bir Spaces klibini paylaşmasına izin veren yeni bir özelliği test ediyor.

Bu özelliğin artık iOS uygulamasında, belirli sohbet odası sahipleri tarafından kullanılabileceği belirtiliyor. Twitter’a göre, iOS cihazları kullanan herkes klipleri görebilir ve dinleyebilirken, Android ve web’dekiler için bu imkan çok yakında gelecek. Şirket sözcüsü Joseph J. Nuñez The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, Sohbet Odaları için oluşturulmuş bu kısa ses klipleri 30 gün boyunca Twitter’da erişilebilir olacak.

Twitter, Sohbet Odaları oturumlarından ses parçalarını paylaşma imkanını yakın gelecekte Twitter’daki herkese genişletmeyi planlasa da, bu ses klipleri şimdilik yalnızca Spaces sunucularının paylaşımıyla sınırlı kalıyor. Ancak, kötü niyetli bir dinleyicinin bir ses parçası alıp bunu Twitter’da kötü niyetli bir şekilde yaydığını görmek mümkün olabilir. Bu nedenle, özellik kullanıma sunulduğunda Twitter’ın kliplerin kötüye kullanımını önlemek için araçlar sunup sunmadığını bekleyip görmemiz gerekecek.

Ses klipleri diğer platformlarda oldukça kullanışlı oluyor, rahatlıkla anlaşılır bilgi veya içerik parçalarını paylaşmanın kullanışlı bir yolu oluyor. Saatlerce süren bir ses veya video kaydını gözden geçirmeye çalışmak yerine, yayınlardaki kayda değer anlardan oluşan klipler işini daha iyi biçimde yapıyor. YouTube da şu sıralar benzer bir özelliği test ediyor. Spaces’ın en büyük rakibi Clubhouse, geçtiğimiz eylül ayında ses kliplerini paylaşma imkanını duyurmuştu. Amazon, bazı Prime Video içeriklerini 30 saniyeye kadar paylaşmanıza olanak tanıyan bir klip özelliğine sahip. Hatta Slack bile, insanların toplantılarda harcanan süreyi azaltmasına yardımcı olmak için kısa ses veya video kayıtları yapmanıza olanak tanıyan bir klip özelliği geliştirdi.

İLGİLİ HABERLER