Teknoloji

Twitter şimdi arkadaşlarınızın katıldığı Sohbet Odalarını size gösteriyor

twitter sohbet odaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, ilginizi çekebilecek Sohbet Odalarını (Space) bulmayı kolaylaştırmanın bir yolunu deniyor. Twitter Spaces hesabının paylaşımına göre, iOS veya Android’deki bazı kullanıcılar, zaman akışının üst kımında takip ettikleri kişilerin de dinlemekte olduğu Space sohbetlerini görmeye başlayabilecekler.

Twitter, bu üst çubukta Sohbet Odalarını zaten gösteriyordu. Daha önce bu alanda odalarla birlikte Fleet’ler de gösteriliyordu. Ancak daha önce yalnızca sosyal sohbet odalarını barındıran takip ettiğiniz kişilerden Sohbet Odaları gösteriliyordu. Şimdiyse, takip ettiğiniz birinin dinlemekte olduğu sohbet odalarını da burada göreceksiniz.

Takipçilerinizin hangi Sohbet Odalarına katıldığınızı bilmesini istemiyorsanız, bunu “Ayarlar ve gizlilik” menüsüne, ardından “Gizlilik ve güvenlik”e giderek ve ardından “takipçilerin dinlediğiniz Sohbet Odalarını görmelerine  izin ver” seçeneğini devre dışı bırakarak kapatabilirsiniz. Bu ayar henüz sizin için etkin olmayabilir, ancak kısa bir süre içinde geleceğini tahmin ediyoruz. Bunu kapatmak, Sohbet Odaları içindeki varlığınızı gizlemez. Bir sohbet odasına katılıyorsanız, odadaki insanlar yine de orada olduğunuzu görebilecekler.

Daha geçen hafta Twitter, diğer uygulamaların Sohbet Odalarına bağlantı kurmasını kolaylaştırarak sohbet odalarını daha keşfedilebilir hâle getirmenin başka bir yolunu ekledi. Ayrıca şirket, bu ayın başlarında sohbet odası sahiplerinin iki yardımcı sunucu atayabilme özelliğini ekleyerek, bir Sohbet Odaları içinde bulunma deneyimini geliştirmeye devam etmişti.

İLGİLİ HABERLER