Teknoloji

Twitter sahte Morrissey hesabını onaylanmış gösterdi

Alternatif müzik sahnesinin kült isimlerinden Morrissey’in Twitter’a katıldığı haberi geçtiğimiz hafta hayranları arasında büyük bir heyecan uyandırmıştı. Beş yıldır açık olan ancak geçtiğimiz haftaya kadar sessiz kalan @itsmorrissey hesabının heyecan yaratmasındaki en önemli faktör ise hesabın Twitter tarafından verilen ”Onaylanmış Hesap” işaretini taşımasıydı.

morrissey-sahte-hesap-twitter-200514

Morrissey’in ”neredeyse asosyal” olarak tanımlanabilecek karakterini bilenler için ünlü şarkıcının Twitter’a gelişi şaşkınlık uyandırsa da, yeni albüm arefesinde olması Twitter’a gelişinin nedeni olarak düşünülmüştü. Ancak kısa bir süre sonra Morrissey’den gelen açıklama işin düşünüldüğünden farklı olduğunu ortaya koydu. Hayran platformu True to You’ya bir açıklama gönderen Morrissey, Facebook ve Twitter hesaplarının olmadığının altını çizdi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra hesabın yönetimi sanatçının plak şirketi Harvest Records tarafından devralındı ve hesap kapatıldı.

Twitter’dan sahte hesabın nasıl gerçekmiş gibi onaylandığına ilişkin olarak bir açıklama gelmedi. Mikro blog servisi daha önce de medya imparatoru Rupert Murdoch’un üçüncü eşi Wendi Deng’e ait olduğu iddia edilen bir sahte hesabı onaylamıştı.

İlgili >> True to You, The Verge

İLGİLİ HABERLER