Teknoloji

Twitter tüm Politwoops sitelerini kapattı

politwoops-240815

Politikacıların sildikleri tweetlerini listeleyen Politwoops sitesinin ABD birimi, geçtiğimiz haziran ayında kapatılmıştı. Open State Foundation (OSF) isimli kuruluş tarafından yönetilen Politwoops’un diğer birimlerinin de aynı akıbeti yaşaması, bir süredir bekleniyordu. Bu beklenti nihayet gerçeğe dönüştü ve Politwoops’un diğer ülkelerde faaliyet gösteren siteleri de kapatıldı.

Twitter tarafından OSF’ye gönderilen açıklamada tüm siteleri kapatma kararının uzun tartışmalar ve farklı faktörlerin değerlendirilmesinin ardından alındığı belirtildi. Aynı açıklamada yer alan bazı ifadeler ise Twitter’ın silinen tweetler konusuna nasıl yaklaştığını net biçimde ortaya koyuyor: “Tweetlerin geri alınamaz oluşunun ne kadar sinir bozucu, hatta korkunç olacağını düşünün. Bu hakkı tüm kullanıcılar hak ediyor ve tweet silmek de kullanıcının kendisini ifade etme araçları arasında yer alıyor.”

Söz konusu açıklama, Twitter’ın silinen tweetler konusunda “kurumsal naiflik” içinde olduğunu gösteriyor. Yine de, belli görevlere aday olmuş kişilerin sözlerinin daha yakından takip edilmesi gerektiğini unutmamak gerekiyor.

OSF Direktörü Arjan El Fassed, politikacıların demeçlerinin “kamusal kayıtlar” olduğunu belirtirken, silinen tweetlerin “parlamenter tarih”in bir parçası olduğuna dikkat çekti. Politikacıların söylediklerinin herkes tarafından duyulması gerektiğini söyleyen El Fassed, faaliyetlerini başka şekillerde sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER