Teknoloji

Twitter devlet destekli siber saldırılara karşı kullanıcılarını uyarıyor

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

Facebook ve Google’ın ardından kullanıcılarını devlet destekli siber saldırılara karşı uyaran teknoloji şirketlerinin arasına Twitter da katıldı. Mikro blog servisi, bazı kullanıcılarına bir mesaj göndererek devlet destekli saldırganların e-posta adreslerini, ağ bağlantılarını ve telefon numaralarını ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

Twitter daha fazla gizlilik isteyenlere Tor kullanmayı öneriyor

Saldırganların kişisel bilgilere ulaşamadığını düşünen şirket, kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe edenlere Tor kullanmanın da dahil olduğu çeşitli korunma önerileri sundu.

Gerçekleştirilen saldırılardan hangi ülkelerin sorumlu olduğu bilinmezken, ortada çok somut bir saldırı modelinin bulunmadığının da altı çiziliyor. Aktivistler ve güvenlik konusunda uzmanlaşan kişilerin gerçekleştirilen saldırılarda hedef seçildiği belirtilirken, bu saldırılar arasında somut bir bağlantının olmadığı vurgulanıyor.

İşler bu vaziyetteyken sosyal ağın uyarısı endişeleri gidermekten ziyade daha fazla soru sorulmasına neden olsa da, mikro blog servisinin kullanıcılarını iş işten geçmeden bildirmesini önemli ve sevindirici bir hamle şeklinde nitelemek gerekiyor.

Devletlerin kişisel mahremiyeti tehdit eden siber faaliyetlerinin sayısı son zamanlarda ciddi ölçüde artmış durumda. Dolayısıyla kullanıcıların bu alanda yaşanan gelişmelerden vakit kaybedilmeden haberdar edilmesi, gereken koruma önlemlerinin alınması açısından büyük önem taşıyor. Erken uyarının önemini kullanıcılarına gösteren Twitter’ın bu tarz saldırıları engellemek adına doğrudan bir hamle gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği de merak edilirken, henüz bu konuda somut bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER