Teknoloji

Twitter: Kullanıcı şifreleri güvende

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal ağlara yönelik güvenlik tehditleri şu sıralar bir hayli dikkat çekiyor. LinkedIn ve Last.fm gibi nispeten daha tanınmış sitelere gerçekleştirilen saldırıların ardından benzer bir saldırı da Twitter’a gerçekleştirildi. Dün detaylarını açıkladığımız bu saldırı sonucunda LulzSec Reborn 10 bin kadar kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiğini açıklamıştı, ancak bazı kaynaklar bu sayının 8100 olduğunu dile getirmişti.

Twitter’dan TweetGif ve kullanıcı verileriyle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada Twitter hesap şifrelerinin kimse tarafından ele geçirilmediği ve emniyette olduğu belirtildi. Ayrıca TweetGif’in yol açtığı olayların Twitter sistemlerine herhangi müdahale doğurmadığı da kaydedildi. TweetGif’in nasıl kötüye kullanıldığı konusunda bir yorum yapamayacakları, onlar adına konuşamayacakları da Twitter tarafından vurgulandı.

Twitter’ın belirttiğine göre TweetGif uygulaması OAuth prosedürünü kullanıyor, bu da herhangi bir kullanıcı şifresinin açığa çıkmasını engelliyor. Twitter OAuth prosedürü hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin yardım sayfalarına göz atabileceklerini de yayınladığı mesajda vurguladı.

İlgili – The Verge
İlgili – Twitter Yardım (1)
İlgili – Twitter Yardım (2)

İLGİLİ HABERLER