Teknoloji

Twitter konum etiketleme özelliğinde değişikliğe gidiyor

twitter microsoft

Twitter konum etiketleme özelliğinin sunumunda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Mikro blog servisi, çok fazla kişinin kullanmadığı kesin konum etiketlerini tedavülden kaldıracak. Twitter’ın destek hesabı üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin “tweet atma deneyimini basitleştirme” amacıyla kaldırılacağı ifade edildi.

Ancak yapılan değişikliğin bir istisnası olacak. Fotoğraflı tweetlerde kesin konum bildiren coğrafi etiketler kullanılabilecek. TechCrunch‘ın haberine göre, Foursquare ve Yelp entegrasyonu sayesinde dileyen kullanıcılar tweetlerine konum bilgisi eklemeyi sürdürebilecek.

Twitter konum etiketleme özelliğini 2009’da kullanıma sunmuştu. Mikro blog servisi, o dönemde bu özelliğe büyük umutlar bağlamıştı. İnsanların konum üzerinden tweet araması yapmasını bekleyen Twitter, böylelikle insanların takip ettikleri kişilerden daha büyük bir kitlenin paylaşımlarını görebilmesini hedeflemişti. Böylelikle yerel etkinliklerdeki kullanımın artırılması da Twitter’ın amaçları arasında yer alıyordu. Ancak Twitter kullanıcıları bu tarz organizasyonlardan haberdar olmak için de etiketleri (hashtag) ve popüler gündem maddelerini (trending topics) izlemeyi seçmişe benziyor.

Pek fazla kullanılmayan bir özelliği hâlâ açık tutmak da sosyal ağlar için belli riskler içeriyor. Göz ardı edilen özelliklerin kazara kullanımı çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Dolayısıyla Twitter’ın konum etiketleme özelliğinin kapsamını daraltmasına pek şaşırmamak gerekiyor.

Twitter konum etiketleme özelliğinin kapsama alanını daraltarak ilginç bir hatırlatma da yapıyor. Kullanıma sunulmasının üstünden 10 yıl geçen bir özelliği kaldırması, Twitter’ın ne kadar eski bir sosyal ağ olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Kullanıcı deneyimini sadeleştirme isteğine dikkat çeken platformun “tweet düzenleme” konusunda yıllardır gelen taleplere ne zaman kulak vereceği ise hâlâ merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER