Teknoloji

Twitter tweetler için karakter limitini 10 bine çıkarmayı düşünüyor

twitter karakter sınırı

twitter-teknoblog-iphone-6-080715

Daha uzun tweet gönderme imkanı çok yakında Twitter’a gelebilir. Twitter’ın kullanıcılara geleneksel 140 karakter limitinin üstüne çıkma imkanı verecek yeni bir özellik geliştirdiği ve bunu yılın birinci çeyreğinin sonlarında çıkarmayı planladığı söyleniyor. Kaynakların belirttiğine göre Twitter, şu anda 10 bin karakterlik bir sınırı öngörüyor. Direkt mesajlar için var olan 140 karakter sınırı yükseltilerek aynı şekilde 10 bin karaktere çıkarılmıştı.

Söz konusu özellik için belirlenmiş resmi lansman tarihi yok, ayrıca karakter limitinin de final ürün çıkmadan önce değişebileceği de söyleniyor. Zaten Twitter çalışanları bu projeden “140 ötesi” olarak söz ediyor, bu da net şekilde belirlenmiş herhangi bir karakter sınırı olmadığını gösteriyor. Aslında Twitter’ın bu şekilde uzun tweet’lere olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı geçtiğimiz eylül ayında da medyaya yansımıştı.

Twitter, tweet’lerin bugün olduğu gibi görünmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Tweet’in sadece 140 karakteri gösterilecek, içeriğin daha fazlasını görmek için de bir aksiyon almak gerekecek. Örneğin tweete tıklatmak görünmeyen içeriğin görülmesini sağlayacak. Bu şekilde zaman akışının düzeninin ve görüntüsünün bozulmaması amaçlanıyor.

 

Tasarım bu noktada en önemli nokta. Bir kaynağa göre daha fazla içerik ve büyük resimler ekleyerek tweetleri büyütmek kullanıcıların katılımını azalttı. Bu düşünce mantıksız sayılmaz. Eğer tweetleri okumak çok uzun zaman alırsa ya da ekranda çok fazla yer kaplarsa, bu belirli bir zamanda daha az tweetin okunacağı anlamına geliyor. Bu nedenle Twitter daha fazla içeriği mevcut olan zaman akışı düzenini bozmadan vermek için çalışıyor.

Karakter limitini değiştirmenin Twitter’a ne gibi farklılık getireceğini şimdiden söylemek kolay değil. CEO Jack Dorsey bir süredir kullanıcı sayısını artırmak için yollar arıyor ve şirketin son zamanlarda Moments ve benzeri yeni ürünlerle kullanıcı bağlılığını artırmaya çalıştığını görüyoruz. Ancak bu çalışmaların ve yeni ürünlerin şimdiye kadar beklenen etkiyi yarattığını söylemek kolay görünmüyor.

140 karakter limiti Twitter var olduğundan beri mevcut ve Twitter’ın bir kimliği hâline geldi. Şimdi Twitter bu özellikte büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Limiti artırmak Twitter’ın yeni kullanıcıları çekmek adına önemli değişiklikler yapmayı göze aldıklarını da gösteriyor. Bu arada Twitter’ın bir başka temel özellikte de oynamalar yapıp, zaman akışını kronolojik olarak tersten göstermeyi de bir seçenek olarak sunmayı planladığı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER