Eğlence

Twitter iOS uygulaması yavaş çekim videoları paylaşmanıza imkan veriyor

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

Yavaş çekim videolar oldukça etkileyici olabiliyor. iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus gibi Apple telefonlarında Yavaş Çekim, Kamera uygulamasının varsayılan çekim modlarından bir tanesi ve 120fps ya da 240fps hızlarında yavaş videolar çekmek mümkün oluyor.

Ne var ki, çekilen bu yavaş çekim videoların paylaşılması, başkalarına izletilmesi o kadar kolay değil. Çoğu cihazda veya ortamda bu yavaş çekim videolar genellikle normal hızlarında oynatılıyor, bu da işin bütün büyüsünü alıp götürüyor. Neyse ki, Twitter artık bu yavaş çekim videoların paylaşılmasını artıracak şekilde onları desteklemeye başlıyor.

Yavaş çekim video desteği şu an için sadece Twitter’ın iOS uygulamasında bulunuyor. Android uygulaması şu an için bu destekten yararlanamıyor. Ancak kısa bir süre sonra Android uygulamasının da bu destekten yararlanacağını düşünüyoruz, ne de olsa ortalıkta yavaş çekim video desteğine sahip Android cihaz sayısı da artıyor.

Twitter yayınladığı bir tweet ile bu yeni çalma özelliğini desteklemeye başladığını duyurdu. Ne yazık ki, time-lapse videoların paylaşılması konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Ayrıca çerçeve hızları konusunda da bir detay yok; ne de olsa oluşturulan yavaş çekim videolar ya 120fps ya da 240fps’de oluşturuluyor. Bu arada üçüncü taraf uygulamalar tarafından oluşturulmuş olan yavaş çekim videoların desteklenip desteklenmediği konusunda da soru işaretleri mevcut.

Yavaş çekim videoların paylaşılması için herhangi bir ek zahmete girişmeye gerek yok. Eğer bir iOS cihaz kullanıcısıysanız, yapmanız gereken tek şey çektiğiniz veya Film Rulosu içinde yer alan yavaş çekim videoyu normal bir video gibi yüklemek.

Twitter şu sıralar video konusunda bir hayli aktif davranıyor. Vine videoları için de geçtiğimiz günlerde HD video oynatma desteği sunulmuş, video tabanlı sosyal ağ üstünde paylaşılan videoların 720p çözünürlükte oynatılması mümkün olmuştu. Ancak bu yavaş çekim video desteği gibi, Vine’ın HD video yükleme desteği de henüz Android cihazlarına gelmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER