Teknoloji

Twitter Helvetica Neue’den vazgeçti, Gotham’ı tercih etti

Birkaç hafta önce yeni profil tasarımını kullanıcılara sunmaya başlayan Twitter, şimdi de bir başka önemli görsel değişikliğe imza attı.

twitter-yeni-font-010614 (650 x 488)

Geçtiğimiz cuma akşamı itibarıyla Twitter’ın web sitesine girenler yazı tipi olarak Helvetica Neue yerine Gotham’ın kullanılmaya başlandığını gördüler. Gotham yazı tipi ABD Başkanı Barack Obama’nın birinci başkanlık seçimi kampanyasından GQ dergisine kadar farklı ortamlarda kullanılmıştı.

Twitter’daki yazı tipi değişikliği profil sayfalarında, bunun yanı sıra Ana Sayfa, Bildirimler ve Keşfet sayfalarında bulunan profil ve gündem kutucuklarında gerçekleşti. Saydığımız üç sayfanın geri kalan bölümlerindeyse eski yazı tipinin kullanımı sürüyor.

Değişen yazı tipi Twitter kullanıcılarını pek memnun etmiş gibi görünmüyor. Ancak Twitter geçmişte olduğu gibi kullanıcılarını dinleyip bu yazı tipini yeniden eskisine döndürür mü, bunu söylemek için henüz erken.

Bu arada Twitter’ın değişikliği sadece masaüstü web sitesinde hayata geçmiş gibi görünüyor. Twitter’ın mobil uygulamaları veya diğer üçüncü taraf istemci uygulamalarında henüz kullanılmıyor.

helvetica-gotham-font-010614

İlgili >> Twitter (@Support)

İLGİLİ HABERLER