Teknoloji

Twitter daha iyi bir gece modu sözü verdi

twitter gece modu

Twitter gece modu özelliğini 2016’da kullanıma sunmuştu. Özelliğin adının hakkını ne kadar verdiği ilk günden bu yana tartışılırken, mikro blog servisinin CEO’su Jack Dorsey gerçek bir gece modu deneyimi sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Bu modun pil ömrünü koruma ve göz yorgunluğunu azaltma gibi işleri yerine getirip getiremeyeceği henüz bilinmiyor.

Gece modu konusunun yeniden tartışılmasını sağlayan kıvılcımı The Wall Street Journal’da David Pierce tarafından yazılan bir köşe yazısı yaktı. Bu köşe yazısı, aynı gazetenin diğer teknoloji yazarlarından Christopher Mims tarafından paylaşıldı. Twitter CEO’su Jack Dorsey’in Mims’in paylaşımına verdiği cevaba uygulamanın mevcut gece modu deneyiminden mutsuz olan Android Headline editörü Alex Maxham, mevcut gece modunun siyahtan çok koyu maviye yakın olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Bu durumu kabul eden Dorsey de gerçek bir gece modu için çalıştıklarını dile getirdi.

Gerçek siyah deneyiminin düşünülenden daha önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Günümüzdeki OLED ekranlı telefonların büyük kısmı artık gerçek siyah renkleri gösterirken daha az güç tüketiyor ve kullanıcılarının gözlerini daha az yoruyor.

Tweetbot iOS uygulaması gibi üçüncü taraf seçeneklerde gerçek gece modu deneyimi bir süredir mevcut. 2018’de başka setvislerin de gece modu seçeneği sunmaya başlaması, bunun artık yaygın ve standart bir çözüm hâline gediğini gösteriyor. Reddit, Android Mesajlar ve YouTube, 2018’de gece modu seçeneğiyle güncellenen platformlar arasında öne çıkıyor. Apple’ın macOS Mojave’de gece moduna yer vermesi ve Google’ın da Android Q’da bu yönde destek sunacak olması, gece modu deneyiminin işletim sistemi geneline yayılacağını gösteriyor.

Twitter gece modu deneyiminde sözünü verdiği iyileştirmeyi kullanıcılarıyla ne zaman buluşturacak henüz bilinmiyor. Ancak bu konuda çalışmaların sürmesi, müjdenin yakında verilebileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER