Manşetler

Twitter 19 Eylülden itibaren daha uzun tweetler için kapıyı açıyor

twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitterTwitter, tweetlerle ilgili önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. The Verge sitesinin haberine göre, 19 Eylülden itibaren platformun 140 karakter sınırlamasına dahil olan içeriklerde azaltmaya gidiyor. Görseller, GIF animasyonlar, videolar, anketler gibi eklentiler ve alıntılanmış tweetler bundan böyle karakter sayısına dahil edilmeyecek. Böylelikle kullanıcılara söylemek istedikleri için biraz daha esneklik sağlanmış olacak.

Twitter geçtiğimiz mayıs ayında fotoğraflar, videolar, anketler gibi ek içerikleri sınırlama içinde saymayı bırakacağını açıklamıştı, ancak bu değişikliğin tam olarak ne zaman faaliyete geçirileceğiyle ilgili bir açıklamada bulunmamıştı. Ortaya atılan tarih ise bir söylentiye dayanıyor ve henüz Twitter tarafından doğrulanmıyor. Bu da faaliyet planının değişebileceği ihtimalinin de bulunduğu anlamına geliyor.

Karakter sınırlamasıyla ilgili bir başka düzenleme de kullanıcı adlarının, cevapların başında kullanıldığı durumlarda sayılmayacak olması. Bu da kullanıcılara tartışma sırasında daha fazla alan sunacaktır. Tüm bu değişikliklerin aynı anda sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Belirli içerik türlerinde sayma işlemi hemen durdurulurken bazılarında işlem kademeli olarak gerçekleştirilebilir. Ancak şirketin en azında gelecek pazartesi günü düğmeye basacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER