Teknoloji

Twitter cevapları birbirine bağlayarak sohbet takibini kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-com-teknoblog-110615

Twitter tweet’lere verilen cevapların gösteriminde güncellemeler yaptı, böylelikle farklı kişilerin aynı paylaşım altında yaptıkları sohbetleri daha kolay şekilde takip etmeleri ve izlemelerini mümkün kılıyor.

Daha önce Twitter’ın web sitesinde bir tweet’e tıklandığında gelen cevaplar düzensiz bir sıralamada gösterilir, okuyucular da tarafların verdiği cevaplar görmek için ileri geri hareket etmek zorunda kalırdı. Halbuki şimdi birbirine bağlı mesajlar zinciri, sol kenarda gösterilen bir çizgi yardımıyla açık şekilde gösteriliyor.

twitter-sohbetler-zincir-110615

Sosyal medya servisi bu yeni yöntemin bir tweet altında meydana gelen en ilginç sohbetleri su yüzüne çıkaracağını söylüyor. Twitter bu noktada neyi nelere göre “ilginç” görüp öne çıkardığını söylemiyor, ancak ilk tweet’i atan hesabın cevaplayıp cevaplamaması gibi faktörleri hesaba kattığını belirtiyor. Twitter bu yeni görüntüleme yöntemiyle uzun tweet dizilerini takip etmeyi daha kolay hâle getirecek, ancak bazı kaynaklardan gelen cevapları farklı sohbetler altına koyma riski de bulunuyor.

Değişiklikler Twitter web kullanıcılarına bu hafta başından itibaren sunulmaya başlandı. Sosyal a bu yeni işlevi önümüzdeki haftalar boyunca sunmaya devam edeceğini ve gelecekte mobil uygulamalara da getireceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER