Teknoloji

Twitter CEO’su Jack Dorsey üst düzey ayrılıkları doğruladı

twitter intihar önleme

twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Twitter’ın içinde medyadan sorumlu başkan yardımcısı Katie Stanton, ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Weil, mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Alex Roetter ve insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı Brian Schipper’ın bulunduğu dört üst düzey yöneticinin ayrılığını doğruladı.

Bu arada ayrılıklar sadece bununla sınırlı kalmadı. Vine’ın başındaki isim olan Jason Toff da, Twitter’dan ayrılıp Google’a katıldığını bir tweet ile duyurdu.

Dorsey’nin tweetiyle birlikte paylaştığı yazıda ayrılıkları daha önce çıkan ve doğru olmayan medya dedikoduları nedeniyle duyurmak istediğini kaydetti. Bazı medya organlarında bu dört ismin kovulduğuna dair söylentiler dillendirilmişti, ancak Dorsey bunların doğru olmadığını kaydetti, hepsinin ayrılmayı seçtiğini yazdı. Stanton da Medium üzerinden paylaştığı yazıda ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için ayrıldığını vurguladı.

Twitter boş pozisyonları nasıl dolduracak?

Dorsey boşta olan pozisyonların geçici olarak nasıl doldurulacağı hakkında da bazı detaylar verdi. COO Adam Bain medya ve insan kaynaklarıyla ilgili sorumlulukları sırtlanacak. CTO Adam Messinger da tüketici ürünleri ve mühendislik işlerini üstlenecek. Gelecekte bu pozisyonlar için kalıcı kişiler bulunacaktır.

Dorsey, bu ayrılıkların şirketin zorda olduğu şeklinde yorumlanmaması gerektiğine dikkat çekti. Messinger ile gündüz gece birlikte çalışıp doğru deneyimleri inşa ettiklerinden emin olacaklarının altını çizdi.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER