Teknoloji

Twitter yeni dönemin sembol isimlerinden birinin işine son verdi

twitter sana özel

Elon Musk’ın Twitter’ın başına geçer geçmez yaptığı ilk şeylerden biri şirketin iş gücünde kesintiye gitmek olmuştu. Musk bundan bir süre sonra işten çıkarma döneminin sona erdiğini belirtse de, Twitter’dan ayrılık haberleri gelmeye devam etmişti. The Information sitesinin haberine göre, şirket geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla onlarca kişiyle daha yollarını ayırdı. Twitter Blue servisi için önemli isimlerden biri de işine son verilenler arasında yer alıyor.

Platformer’dan Zoë Schiffer’in paylaşımına göre, Twitter’da işine son verilenlerin sayısı 50’yi geçti. Schiffer, ürün müdürü Esther Crawford’un da mikro blog servisinden ayrılanlar arasında olduğunu belirtti. Crawford’un ayrılığı birkaç nedenden dolayı önem taşıyor.

Crawford, “Twitter 2.0” olarak adlandırılan dönemin Elon Musk sonrasındaki en bilindik yüzlerinden biri olmuştu. Twitter Blue servisinin yeniden tasarlanmasına öncülük eden Crawford bir taraftan da henüz hayata geçmeyen ödeme platformuyla ilgili çalışmaları yürütmüştü. Crawford bir dönem Twitter ofisinde uyurken çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşmıştı.

Twitter Blue servisinin yöneticisinin yanı sıra Revue’nin kurucusunu da işten çıkardı

Twitter Blue servisinin önemli isimlerinden biri olan Crawford’un yanı sıra dikkat çekici başka isimlerin de işine son verildi. Bülten platformu Revue’nin kurucusu Martijn de Kuijper de işine son verildiğini belirtti. Kuijper Twitter’da yaptığı paylaşımda “Uyandım ve e-posta hesabıma erişimimin engellendiğini gördüm” ifadesini kullandı. Twitter bülten platformu Revue’yi bu yılın başında kapatmıştı. Elon Musk, henüz Twitter’daki işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER