Teknoloji

Twitter’da Blue kulübüne dahil olup gizli kalmak artık mümkün olabilir

twitter blue

Twitter, ücretli Blue aboneliğiyle sağlanan mavi onay işaretini gizlemeye izin veren bir özellik üzerinde çalışıyor olabilir. Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından bulunan bir ekran, şirketin doğrulama ayarları için bir kontrol paneli üzerinde çalıştığını ve seçeneklerden birinin “Profilinizdeki mavi onay işaretini gösterin veya gizleyin” olduğunu gösteriyor.

Bu haber, henüz Twitter tarafından duyurulmamış ve geliştirme aşamasında olan bir özellik olduğu için temkinli yaklaşmakta fayda var. Bununla birlikte, Twitter’ın neden bu özelliği eklemek isteyebileceğini anlamak mümkün. Platformun hangi bölümünde olduğunuza bağlı olarak, mavi onay işareti, NFT profil resmi taşıyan biri kadar dışlanmanıza neden olabilir. Ücretli abonelikten gelen bir tweet viral hale gelirse, yorumlar “bu adam Twitter için para ödemiş” gibi alaycı ifadelerle dolu olabilir ve hatta ücretli aboneliği olan herkesi engellemek için araçlar bile bulunuyor.

Yakın zamanda, mavi tik onay işareti, abonelik durumunuzu daha da belirgin hâle getirebilir. Şu an için, bu işaret, ya ücretli aboneliğe sahip olmanızı ya da eski doğrulama programıyla onaylanan bir hesaba sahip olduğunuzu gösteriyor ve hangisi olduğunu anlamak birkaç tıklama gerektiriyor. Ancak, Twitter Nisan ayında eski doğrulama programından kurtulmaya başlayacağını açıkladı. Eğer bu gerçekleşirse, belirsizlik ortadan kalkacak. Mavi onay işaretleri sadece ücretli abonelikleri ifade edecek.

Onay işaretinizi gizlemenin sizi tamamen koruyup koruyamayacağı belirsiz olsa da, ücretli aboneliği olan Twitter kullanıcılarının tweet’lerini arayabilirsiniz. Teoride, Twitter ayrıca orada da görünmeyi seçmenize izin verebilir, ancak Paluzzi’nin gönderisi bununla ilgili herhangi bir kanıt sunmuyor.

Twitter sahibi ve CEO’su Elon Musk, ücretli aboneliğin onay işaretini içermesini “halka güç vermek” olarak nitelendirmişti. Een azından abonelik için aylık 150-200 TL ödemeye istekli olanlar için durum böyle. Ancak hizmet, onaylanmış hesap statüsünü umursamayanlar için bile cazip özelliklerle geliyor. Twitter Blue aboneliği; daha uzun videolar ve tweet’ler paylaşmanıza veya mevcut gönderilerinizdeki hataları düzeltmenize olanak tanıyor. Ayrıca şirket, gönderilerinizi diğer kullanıcılarınkine göre öncelikli hale getireceğini ve gördüğünüz reklam sayısını azaltacağını söz vermişti, ancak bu özellikler henüz kullanılabilir değil.

Twitter Blue için ilk hesap bekleme süresi 30 güne düştü

Ücretli aboneler arasında yaşanan tepkilere rağmen, Twitter onay işaretini almayı kolaylaştırmaya çalışıyor. Kasım ayında, şirket yeni hesapların Blue’yu satın almadan önce 90 gün beklemesi gerektiğini duyurdu, muhtemelen hizmet ilk başladığında ortaya çıkan sahte hesapları önlemek amacıyla. Ancak, şirket yakın zamanda bu bekleme süresini 30 güne düşürdü.

Sonuç olarak, Twitter, mavi onay işaretini gizleme özelliğinin eklenmesiyle, bazı kullanıcıların dikkat çekmek istemedikleri abonelik durumlarını gizleyebilme imkanı sunarak, kullanıcıların özelleştirme ve gizlilik taleplerine daha duyarlı hale gelmeyi amaçlamaktadır. Bu özellik, kullanıcıların aboneliklerini gizli tutarken platformdaki etkileşimleri ve deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına yardımcı olabilir. Şu an için, bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı veya ne kadar etkili olacağı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER