Manşetler

Türkiye 2017’de Twitter’da en çok Beşiktaş’ı konuştu

elon musk twitter

twitter 2017Twitter 2017 yılında Türkiye’deki kullanıcılarının en çok konuştuğu konu, kişi ve olayları açıkladı. Mikro blog servisinin Türkiye’deki kullanıcıları en çok Beşiktaş etiketini konuştu. En çok bahsedilen hesap ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi hesabı @RT_Erdogan oldu

Futbol genel olarak Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının ilgi odağı olmayı sürdürdü. Beşiktaş ise hem Türkiye Süper Ligi’nde üst üste ikinci kez şampiyon olması hem de Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura lider yükselmeyi bir maç önceden garantilemesiyle bu ilgiden en büyük payı aldı. Beşiktaş’ın Pepe, Jeremain Lens, Alvaro Negredo ve Gary Medel gibi transferlerini duyururken başlattığı “Come to Beşiktaş” akımı da bu popülariteyi iyiden iyiye artırdı. Beşiktaş’ın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe’nin hesapları da en çok etkileşime geçilen hesaplar arasına girdi.

Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının en çok bahsettiği hesaplar sıralamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan Binali Yıldırım izledi. Binali Yıldırım’ın @TC_Basbakan rumuzlu hesabı 1.1 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Yıldırım’ı Cumhurbaşkanlığı ofisinin resmi hesabı olan @tcbestepe izledi. Dördüncü sırada Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a ait @DrRecepAkdag hesabı yer alırken, beşinci sırada Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ait @naci_agbal hesabı bulunuyor.

Ünlü isimler de 2017’de Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının gündeminden düşmedi. Dünyaca ünlü Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber, Türkiye’deki Twitter atmosferinde en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Kiralık Aşk dizisinin yıldız ikilisi Barış Arduç ve Elçin Sangu da Twitter kullanıcılarının gözdeleri arasında yer aldı. Aynı dizide rol alan ve son olarak Ateşböceği dizisiyle ekrana gelen Seçkin Özdemir de Twitter kullanıcılarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Kurduğu AHBAP isimli platformla ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Haluk Levent de 2017’de Twitter’da en çok konuşulan ünlülerinden biri oldu.

Twitter 2017’de Nusret’i uzun uzun konuştu

Twitter 2017’de tuzlama hareketi ile dünya çapında üne kavuşan ve “Saltbae” rumuzuyla anılan Nusret Gökçe’yi de uzun uzun konuştu. Nusret’in dünyaya yayılan hareketi #saltbae etiketiyle gündemde kalmayı başardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER