Manşetler

Twitter kullanıcı isimlerini ve medya içeriklerini 140 karakter sınırının kapsamından çıkarıyor

twitter 140 karakterTwitter’ın kurulduğu günden bu yana uyguladığı 140 karakter sınırlamasını esneteceğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu haberin doğrulanması fazla zaman almadı. Mikro blog servisi, 140 karakter limitinin kullanımında değişiklik yapacağını resmen duyurdu. Bundan böyle paylaşımlara eklenen fotoğraf veya videolar, karakter sayısında herhangi bir eksilmeye yol açmayacak.

Buna ek olarak, yanıt olarak yazılan tweetlerde @isim formatında yer alan kullanıcı isimleri de karakter limiti kapsamında sayılmayacak. Kullanıcıların daha önce attıkları tweetleri retweet etmesini veya bu tweetlerden alıntı yapmasını sağlayan buton da mikro blog servisindeki yenilikler arasında bulunuyor.

Bir kişiye hitaben yazılan, ancak herkesin görmesi istenen tweetlerde kullanıcı isminin başına bir nokta veya başka bir noktalama işareti koymaya da gerek olmayacak. Karakter limitinde yapılan değişikliklerle birlikte @isim şeklinde başlayan tweetler, kişinin takipçileri tarafından varsayılan olarak görülecek. Şirketin CEO’su Jack Dorsey, bu değişikliklerin sosyal paylaşım sitesini daha “sade” hâle getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Twitter 140 karakter limitinin kullanımındaki değişiklikler öncesinde yeni kullanıcıları çekebilmek için başka özellikler de duyurmuştu. Önemli gelişmelerin kaçırılmaması adına belli ülkelerde Moments sekmesini devreye sokan şirket, direkt mesaj özelliğini de güncellemiş ve mesajlarda uyguladığı 160 karakter limitini kaldırmıştı.

Twitter’ın akışını Facebook’unkine benzer algoritmik bir yapıya sokacağı iddiası henüz gerçeğe dönüşmese de, bu durum önümüzdeki ayların yeni değişikliklere gebe olmadığı anlamına gelmiyor. Twitter’ın yeni tweet yapısını ne zaman kullanıma sunacağı ise tam olarak bilinmiyor. Şirket değişimin gerçekleşmesi için önümüzdeki ayları işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER