Eğlence

Twitch kullanıcıları artık diğer platformlarda eş zamanlı canlı yayın yapabilecek

Twitch watch parties veri sızıntısı

Twitch kullanıcıları artık diğer canlı video platformlarında eş zamanlı şekilde canlı yayın yapabilecek. Konuyla ilgili açıklama, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen TwitchCon’da yapıldı. Şirket, diğer platformlarda “Twitch kullanıcı deneyiminden ödün verilmediği sürece” eş zamanlı yayına izin verildiğini vurguladı.

Şirket geçtiğimiz ağustos ayında çapraz yayın kurallarını gevşetmiş ve canlı içeriklerin TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında görünmesine izin vermişti. Şirket artık rakip servislere izin verme konusunda daha da geniş bir yaklaşım benimsemişe benziyor. Tüm platformlarda eş zamanlı canlı yayına izin verildiği belirtilirken, sadece şirket ile özel anlaşmalara imza atan kanalların bu serbestliğin dışında kaldığı anlaşılıyor.

Eş zamanlı yayın konusundaki bu yeni yaklaşım şirketin kârını olumsuz etkileyecek gibi görünebilir. İçeriğin başka platformlara açılması ilk bakışta pek mantıklı bir hamleye benzemiyor. Ancak pek çok ünlü yayıncının platformu terk edip rakip servislere geçmesine şirketin böyle bir yanıt verdiği de söylenebilir. Bunun sadece bir fikir yürütme olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak içerik oluşturuculara koşulsuz ek gelir akışları sağlamak, büyük oyuncuları ve orta ölçekli yayıncıları biraz daha mutlu etmek için yeterli olabilir.

Twitch genel politikalarını güncellemeye çalışıyor

Twitch, hem kullanıcılarını hem de yatırımcılarını mutlu etmek için genel politikaları güncellemeye çalışıyor. Şirket, platform dışı kişisel bilgileri toplamak ve hatta sohbetleri yönetebilecek makine öğrenimi programlarıyla da ilgileniyor. Ayrıca hikayeler ve yayınlar gibi diğer sosyal medya şirketlerinden ödünç alınan yeni özellikleri de bir süre önce duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER