Tanıtıcı Yazı

Türkiye’nin en popüler online mağazalarının indirim ve kupon kodları burada

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

indirimkodlarim-120315

Hangi tüketici ihtiyacı olan ya da beğendiği ürünleri indirimli olarak satın almak istemez? Teknolojinin hayatımızın her alanına nüfuz ettiği şu son yıllarda, indirim kuponları online alışverişin en önemli kampanya araçlarından biri olarak hizmet etmeye başladı. Tatilden giyime, aksesuarlardan çanta ve ayakkabılara, cep telefonu operatörlerinden internet sağlayıcılara kadar hemen hemen her sektör, online alışveriş sitelerinde indirim kuponlarını yaygın bir şekilde kullanarak, tüketicilerine ekstra kazançlar sağlıyor. İndirim kuponları tüketiciler nezdinde büyük fırsatlar sunarken, şirketlere de son derece yüksek etkili satış araçları olarak hizmet veriyor.

İndirim kuponları hiç kuşkusuz tüketicilerin beğendikleri ürünleri beklediklerinden çok daha uygun fiyatlara satın almalarını sağlarken, daha önce belki de adını hiç duymadıkları ve sitelerini ziyaret etmedikleri markalara da yönelmelerini sağlıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri, indirim kuponu veren sitelerin bu markaları kendi sayfaları üzerinde lanse ediyor ve indirim kampanyalarını sürekli yeniliyor olmaları. Diğer yandan, online alışverişi sık tercih eden bilinçli tüketiciler özellikle indirim kuponu kullanabilecekleri markalardan alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Bu da indirim kuponları kullanan markaların rakipleri karşısında önemli bir rekabet avantajı kazanmasına yol açıyor.

Kuponlar üzerinden yapılan promosyonlar markaların bilinirlik düzeyini de önemli ölçüde arttırıyor. İndirim kuponları tüketiciler tarafından ağızdan ağza yayılan bir pazarlama aracı görevi üstleniyor. Artan marka bilinirliği ise, yeni tüketicileri markaların online alışveriş sitelerine çekiyor. Diğer yandan, indirim kuponlarının sürekli yenilenmesi sayesinde siteyi bir kez ziyaret eden bir tüketicinin yeniden ziyaret etme olasılığı ve dolayısıyla markanın bir müşteri üzerinden elde edebileceği gelir artıyor. Bu açıdan bakıldığında bu süreci en iyi şekilde yöneten kupon yayıncısının indirimkodlarim.com olduğunu söyleyebiliriz. Sitenin yakalamış olduğu  başarı grafiği, doğru şekilde kullanıldığında  indirim kuponunun nasıl da etkili bir satış aracı olabileceğini göstermesi bakımından mağazalar için oldukça önemli bir mana taşıyor.

İndirim kuponlarının markalar için bir diğer faydası da ölçülebilir sonuçlar doğuruyor olması. Belirli bir kuponun kaç müşteriyi sitenize çektiğini ve ne kadar tutarda bir satış sağladığını son derece kolay bir şekilde izleyebilir, gelecek pazarlama kampanyalarınızı bu doğrultuda şekillendirebilirsiniz. Bu sayede yapacağınız pazarlama yatırımlarının kar ve maliyet anlamındaki geri dönüşünü daha büyük bir kesinlik payı ile hesaplayabilirsiniz.
Günümüzde tüketicilerin alışveriş tercihleri her geçen gün değişmeye ve özellikle online alışveriş önem kazanmaya devam edecek gibi duruyor. Satın alma davranışlarını yakından takip eden lider markaların da bu doğrultuda indirim kuponları sağlayan şirketler ile ortaklaşa çalışmalar yürütmesi kaçınılmaz görünüyor.

İLGİLİ HABERLER