Eğlence

Turkcell TV Plus geleceğin televizyon deneyimini sunmak için geliyor

turkcell-tv-plus-1

Turkcell bundan iki yıl önce mobil platformlar için hazırladığı Turkcell TV uygulamasıyla televizyon dünyasına ilk adımını atmıştı. Alışma sürecini Turkcell TV ile geçiren şirket, Turkcell TV Plus ile kullanıcılarına sunduğu deneyime yeni bir boyut ekliyor. Gerçek çoklu ekran özelliğini Türkiye’de sunan ilk platform olma iddiasıyla yola çıkan Turkcell TV Plus’ta izleyiciler akıllı telefon, tablet, bilgisayar veya televizyondan birinde izlemeye başladıkları bir programı farklı bir cihaz üzerinden izlemeye devam edebiliyor. Turkcell TV Plus servisinin evlerde sunacağı deneyim ise Turkcell Superonline’ın fiber internet hizmeti üzerine kurulmuş durumda.

Başlangıçta sadece cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzerinden hizmet veren Turkcell TV, televizyonun da sisteme eklenmesiyle birlikte kullanıcıların TV izleme deneyimini dört ekran üzerinden ulaştırıyor. Canlı yayını geri alma özelliği sadece o anda izlenen kanalla sınırlı olmayan Turkcell TV Plus’ta izlenilen herhangi bir kanalda 12 saat önceki canlı yayına erişilebiliyor. Aynı anda çok sayıda programı kaydetme özelliğine sahip olan Turkcell TV Plus, kayıtları bulutta tuttuğu için kaydedilen programları farklı cihazlar üzerinde izlemek mümkün oluyor. Seç-izle özelliği ise kullanıcılara kişisel izleme listesi oluşturma imkanı veriyor.

Turkcell TV Plus’ın tanıtım etkinliğinde konuşan Turkcell Grup CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell’in 3G ve fiber internet altyapılarıyla Türkiye’yi mobil ve iletişim teknolojilerinde en üst seviyeye taşıdıklarını dile getirdi. Ciliv söz konusu güçlü altyapı sayesinde şimdiden geleceği yaşamayı mümkün kılan ürün ve servisleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

turkcell-tv-plus-2

İnternetin, yaşamın her alanı gibi, televizyon izleme alışkanlıklarını da değiştirdiğini söyleyen Ciliv, yaşanan bu değişime ayak uydurmak amacıyla Turkcell TV Plus’ı hazırladıklarını belirtti. Turkcell TV Plus ile Turkcell müşterisi olan veya olmayan herkesi sınırsız bir televizyon izleme ve eğlence deneyimiyle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Ciliv, 4G’nin devreye girmesiyle bu deneyimde yaşanacak değişiklikleri de heyecanla beklediklerinin altını çizdi. Ciliv değişimin izlerini bugünden gösteren Turkcell TV Plus’ı hayata geçirmekten ötürü mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Etkinlikte konuşan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise 2009 yılından bu yana Turkcell’in sunduğu imkanlarla 6 milyon kullanıcının cep telefonu, tablet ve bilgisayarları aracılığıyla 600 milyon dakika boyunca televizyon izlediğini belirtti. 2008 yılında başladıkları yatırımlarla Türkiye’yi dünya ile aynı anda ışık hızında internetle buluşturduklarını ifade eden Erkan, halihazırda 33 bin kilometreye ulaşan fiber ağları sayesinde Turkcell TV Plus platformunu sunduklarını ve bu platformda izleyicileri eşsiz bir deneyimin beklediğini dile getirdi.

Turkcell TV Plus’ta yüze yakın yerli ve yabancı televizyon kanalı, çeşitli kategorilerde içerikler sunan 32 adet Plus Salonu ve 8 adet Müzik Plus Salonu bulunuyor. Turkcell TV Plus ilk etapta lansmana özel fiyatlarla potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Web’de TV Plus paketine ayda 2,90 TL, cep telefonunu veya tablet bilgisayarda TV Plus paketine ayda 5,90 TL, web ve mobil cihazlara ek olarak TV Plus deneyimini evdeki televizyon ekranına taşımak içinse ayda 59 TL ödemek gerekiyor. Kirala-izle hizmeti kapsamında sunulan filmleri izlemek içinse 2 TL ödemek yeterli olacak.

Turkcell TV Plus’ı evde izlemek için Turkcell Superonline abonesi olmak ve özel kutuya sahip olmak gerekiyor. Cep telefonu ve tabletlerde özel uygulamayla izlenebilecek olan Turkcell TV Plus’a bilgisayarda www.turkcelltvplus.com.tr adresi üzerinden erişilebilecek.

İLGİLİ HABERLER