Teknoloji

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’da bayram yoğunluğu

Video: TCL 10L Kutusundan Çıkıyor

Ramazan Bayramı’nda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeniyle herkese bayramlaşmalarını iletişim araçları üzerinden gerçekleştiriyor. Bayram tebriği telefonları nedeniyle şebeke trafiği de aşırı şekilde artmışa benziyor. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone aboneleri yaşadıkları bağlantı sorunlarıyla ilgili şikayetlerini sosyal medyada dile getiriyor.

Normal bayramlarda birbirinden uzakta olanlar bayramlaşmalarını telefon görüşmeleriyle gerçekleştiriyordu. Ancak bu bayramda herkesin evinde olması ve dışarı çıkamaması nedeniyle, doğal olarak yapılan telefon görüşmeleri de artış gösteriyor. Mobil operatörlerden Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarla sorunun kendi şebekelerinden kaynaklanmadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen İstanbul depreminden sonra mobil şebekelerde aşırı yüklenme meydana gelmiş ve üç operatörde de bağlantı sorunları yaşanmıştı. Her ne kadar o zamanki gibi bir yoğunluk olmasa da, normale göre yüksek bir şebeke trafiğinin yaşandığı anlaşılıyor.

Eğer imkanınız varsa, bayramlaşmalarınızı internet üzerinden sesli ve görüntülü konuşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz görüntülü konuşma uygulamaları yazısında, görüntülü veya sesli olarak görüşme yapabileceğiniz, aynı zamanda grup sohbet destekleyen uygulamaları listeliyoruz.

Güncelleme: Türk Telekom’un Twitter hesabından yaptığı açıklamayla haber güncellendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER