Teknoloji

Turkcell mağazaları dönüşümle kağıdı ortadan kaldırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell perakende mağazalarında başlattığı dönüşüm projesinde geldiği noktayı bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla paylaştı. Mobile operatöre göre, ilk etapta 73 mağazada hayata geçirilen uygulamalar, müşterilerin dijitalleşen mağazalarda hızlı, güvenli, rahat ve konforlu alışverişin keyfini sürmesini sağlayacak.

Yeni nesil mağazalarda kağıt tamamen ortadan kalkıyor, tüm işlemler akıllı ekranlar sayesinde, saniyeler içinde dijital ortamda gerçekleştiriliyor. Bu akıllı dijital ekranlar ürün, hizmet ve tarifeler hakkındaki bilgilere de erişmeyi sağlıyor.

YENİ TURKCELL MAĞAZA KONSEPTİNDE KAĞIT ORTADAN KALKIYOR

Turkcell, dönüşümle birlikte mevcut mağazalarını Turkcell Plus ve Turkcell olmak üzere iki sınıf altında topluyor. Turkcell Plus’ta daha geniş alanlar ve sınırsız deneyim olanakları sunuluyor, bu mağazalar “Gelecek Burada” yaklaşımıyla müşterilere son teknolojilere ulaşmayı sağlıyor. Turkcell mağazaları ise “Mahallemdeki Turkcell” yaklaşımına sahip; tüm müşterilerin kolaylıkla erişebileceği ve hizmet alabilecekleri mağazalar olarak konumlandırılıyor. Dönüşüm kapsamında tüm mağazaların için de yenileniyor, baştan aşağı dijital hâle getiriliyor. Bu kapsamda kağıt bilgilendirme posterleri kaldırılıyor, vitrinlere dijital ekranlar yerleştiriliyor. Yine mağazaların içinde bulunan broşür, bilgilendirme materyalleri ve benzeri kağıt materyaller de yerini dijital tarife ekranlarına bırakıyor.

Yeni mağazalarda internet bağlantısı ücretsiz olarak sunulacak. Turkcell’in portföyünde bulunan cihazlar da canlı olarak deneyimlenebilecek. Müşteriler mağazada bulamadıkları ürünün siparişini mağazadan çıkmadan, online mağaza ekranından verebilecek. “Akıllı Destek” olarak adlandırılan bölüm ise satış sonrası destek konusunda hizmet verecek. Yine mağaza içindeki “Destek Hattı” da yabancı müşterilerin Arapça, Rusça ve İngilizce dillerinde anında canlı destek almasını sağlayacak, işitme engelli müşteriler için de işaret diliyle görüntülü hizmet alma fırsatı bulunacak.

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, mağazalarında artık cep telefonu, tablet gibi ürünlerin yanı sıra yeni nesil drone, ev içi eğlence sistemleri, giyilebilir teknolojik ürünler de sattıklarının altını çizdi. Ödeme ve destek işlemlerinin yapılacağı hizmet alanlarıyla, yeni teknolojilerinin deneyimlendiği keşif alanlarını birbirinden ayırdıklarını söyleyen Erkan, sadece dekorasyonu değiştirmediklerini, aynı zamanda perakendeciliğe yeni bir bakış açısı getirdiklerini de dile getirdi. Turkcell yöneticisi tüm müşterilerin işlemlerini tabletlerden yapacağını, imzayı dahi dijital olarak atacağını sözlerine ekledi.

Turkcell’in ilk etapta 73 mağazayla başlayan dönüşüm projesi 2017 yılı sonunda tüm Türkiye çapında tamamlanacak. Toplam maliyeti 540 milyon TL olacak proje tamamlandığında, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 1.780 Turkcell mağazasında dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Bu projesi kapsamında yenilenen ilk mağaza İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Turkcell mağazası oldu. Bu mağaza ilk üç ayda tüm Turkcell mağazaları arasında en çok satış yapan mağaza unvanını aldı.

Turkcell’in mağaza dönüşüm projesinde uyguladığı altyapı hazırlıkları neler?

Bu arada Turkcell, perakende dönüşümünü hayata geçirecek en önemli parçalardan biri olan mağaza çalışanlarını bu dönüşüme hazırlamak amacıyla bir sertifika programı başlattığını da duyurdu. Turkcell Akademi tarafından 81 ildeki tüm mağaza çalışanlarına özel olarak hazırlanan sertifikasyon programıyla, 5 bin mağaza çalışanı eğitime tabi tutuldu. Hem online hem de sınıf içi düzenlenen eğitimlerle çalışanlar sadece bulundukları iş alanıyla ilgili değil temel perakende satış, insan kaynakları, hukuk gibi konularda eğitim aldı.

TURKCELL MAĞAZA ÇALIŞANLARINA DA TABLET DAĞITTI

Öte yandan Turkcell mağaza dönüşüm projesinin ön hazırlığı kapsamında tüm mağaza çalışanlarına 20 milyon TL’lik yatırım yaparak tablet dağıttı.  Cihaz satışından numara taşımaya, sabit internet aboneliğinden GSM aboneliğine kadar her işlemin tabletle yapıldığı mağazalarda işlem süresi yüzde 30 azaldı. Yine sektörde bir ilk olan bu çalışma sayesinde Turkcell Mağazası’na giren müşterinin yanına bir çalışan giderek, başka bir yere yönlendirme olmadan işlemi zaman kaybı olmadan yapabiliyor.

Yine diğer bir ön hazırlık çalışması da mağazalarda hayata geçirilen “güvenli dijital imza” oldu. Bu sayede Turkcell mağazalarındaki evraklı işlemler daha güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde dijital olarak tamamlanarak kağıt tüketimine gerek duyulmuyor. Örneğin hattıyla ilgili işlem yapmak isteyen ve Turkcell’e başvuran müşterilerin işlemi tablet üzerinde tamamlanıp sistemsel kontrolleri gerçekleştiriliyor. Sözleşme tablet üzerinde açılıyor ve müşteriden kontrol etmesi, ardından imzalaması isteniyor. Müşterinin imzası dijital olarak kilitlenerek, sözleşme ile birlikte güvenli şekilde kaydediliyor.

İLGİLİ HABERLER