İncelemelerManşetler

Türk Telekom Stylus 3 İncelemesi

türk telekom stylus 3 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefonları kapasitif ekran kalemiyle kullanmak birçok durumda büyük rahatlık sunabiliyor. Sadece not alırken veya çizim yaparken değil, kullanıcı arayüzünü dolaşırken, internette gezinirken, çekilen fotoğraflar üzerinde düzenleme yaparken kalem işleri oldukça kolaylaştırıyor. Ekran kaleminin rahatlığını yaşamak isteyenler için şimdi Türk Telekom Stylus 3 var. 5.7 inç ekran, ergonomik tasarım, sekiz çekirdekli işlemci gibi özelliklere sahip telefonun detayları incelememizde.

Türk Telekom Stylus 3 inceleme: Tasarım

LG Stylus 3’ü temel alan Türk Telekom Stylus 3, LG’nin son zamanlarda çıkardığı akıllı telefonlarında gördüğümüz tasarım çizgisini barındırıyor. Yuvarlatılmış köşeler, kenarlara doğru kavis yapan arka plaka, ince profil gibi unsurlar Türk Telekom Stylus 3’te ergonomiyi ön planda tutan temel ayrıntılar arasında bulunuyor. Buna 5.7 inç ekranın etrafını saran ekran çerçevesinin dar bir alana sahip olmasını da eklemeyi unutmayın. Böylelikle Stylus 3, büyük ekranlı bir telefon olmasına karşın ele rahat şekilde oturuyor, cepte de rahatlıkla taşınıyor.

Ekran kaleminin nerede olduğunu bulmakta zorluk çekebilirsiniz, çünkü bu kalem sağ üst köşeye ustalıkla gizlenmiş. Kalemi yuvasından çıkarmak için alt kısımdaki boşluktan tırnağınızla yukarı doğru itmeniz gerekiyor.

Stylus 3’ün alt kısmında kulaklık jakı, mikrofon ve microUSB portu bulunuyor. Üst kısımda da ikinci mikrofon mevcut. Ses tuşları ise sağa yerleştirilmiş. Güç butonu tıpkı LG’nin G5 ve G6 amiral gemisi telefonlarında olduğu gibi arkaya yerleştirilmiş. Üstelik buna parmak izi okuyucusu da entegre edilmiş. Hemen üstte kamera ve flaş bulunuyor.

Plastik arka kapağı LG ve Türk Telekom logoları süslüyor. Çıkarılabilir kapağın altında pil, microSD ve nanoSIM kart yuvaları bulunuyor. Hoparlör de alt kenara doğru yerleştirilmiş. Hoparlörün ses çıkışı bir akıllı telefonun standartlarında, telefonu yatay konumda tutup film izlerken veya oyun oynarken de hoparlör kapanmıyor, hatta ses avuç içine çarparak daha da şiddetleniyor.

Türk Telekom Stylus 3 inceleme: Donanım ve Performans

Türk Telekom Stylus 3’ün 5.7 inç IPS LCD ekranı 720 x 1280 piksel çözünürlüğe sahip. Bu ekran keskinlik ve netlik bakımından fazlasıyla yeterli görünüyor. İster kullanıcı arayüzü, ister fotoğraflar, ister videolar, ister web siteleri olsun, ekranda gördüğünüz her şey oldukça anlaşılır şekilde görünüyor ve büyük ekran keyfini doyasıya yaşıyorsunuz. Ekran yüksek görüş açılarına sahip, aynı zamanda ekran parlaklığı da ortamın ışık koşullarına göre otomatik olarak ayarlanıyor.

Türk Telekom Stylus 3’ün kalbinde ise MediaTek’in 1.5 GHz sekiz çekirdekli MT6750 işlemcisi bulunuyor. 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza da buna eşlik ediyor. Daha fazla depolama alanı isteyenler için 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvasını görüyoruz. Performans açısından baktığımızda Türk Telekom Stylus 3, günlük işleri yerine getirmekte başarılı oluyor. Bu telefon ile internette gezinmek, günlük e-postaları kontrol etmek, müzik dinlemek, YouTube videolarını veya filmleri izlemek, televizyon seyretmek gibi işleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik büyük ekranın varlığı sayesinde bu işlerden büyük keyif alacağınızı da söyleyebiliriz.

Stylus 3’te 3200 mAh gibi ortalamanın üstünde kapasiteye sahip bir pil görüyoruz. Bu da telefonun normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarmasını, hatta ikinci günü bile çoğunlukla idare etmesini sağlıyor. Mobil geniş bant tarafında ise Türk Telekom Stylus 3 sahipleri Kategori 6 LTE desteğinin keyfini sürüyor. Saniyede 300 megabite varan indirme hızlarını destekleyen Stylus 3 sayesinde, Türk Telekom’un fiber gücünde 4.5G servisinin avantajlarını doyasıya yaşayabilir, bulunduğunuz her yerde Türk Telekom 4.5G sayesinde işlerinizi rahatlıkla yapabilir, multimedya keyfini hiç beklemeden, doyasıya yaşayabilirsiniz.

Türk Telekom Stylus 3 inceleme: Yazılım

Türk Telekom Stylus 3’te Android 7.0 Nougat sunuluyor. LG’nin UX kullanıcı arayüzü de bunun üstünde geliyor. Pastel renklerin ağırlıkta olduğu LG’nin kullanıcı arayüzü sayesinde telefonun kullanım deneyimi biraz daha artıyor. Uygulama menüsünün olmadığı, tüm uygulama kısayollarının ve widget’ların aynı ekranda bulunduğu bir kullanıcı arayüzü düzeni mevcut. Ancak arzu ettiğiniz takdirde geleneksel uygulama çekmecesi görünümüne de dönüş yapabilir veya ?EasyHome? olarak adlandırılan, daha basit bir düzene sahip ana ekran görünümünü de tercih edebilirsiniz.

Türk Telekom’un kullanım deneyimini daha da zenginleştiren Türk Telekom Müzik, Tivibu ve benzeri uygulamaları, Google uygulamalarının yanında yüklü geliyor. KnockCode özelliği kilit ekranını, ekrana yapılacak özel bir tıklatma dizisiyle açmayı sağlıyor. Bu arada arkadaki parmak izi okuyucusuna parmak izlerinizi tanıtarak da kilit ekranını hızlıca aşabilirsiniz.

Stylus 3’ün kapasitif kalemi çıkarıldığında açılan menüde PopMemo adı verilen hızlı not uygulaması, Çek+ adı verilen ekran görüntüsünü alma ve üstünde düzenlemeler yapma aracı, Pop Scanner adlı kameranın çektiği görüntüden kırpma aracı ve QuickMemo+ uygulaması gibi seçenekler bulunuyor. Ayrıca bu menüye sık kullandığınız bir uygulamanın kısayolunu da ekleyebilirsiniz. Ekran kalemi ile yapılacaklar v.b. listeleri pratik şekilde tutabilir veya telefon numarası ve benzeri bilgileri hızlıca not alabilirsiniz. İnce yapıdaki ekran kaleminin ucu 1.8 mm.’lik ucu, yumuşak ve rahat şekilde yazı yazma imkanı sağlıyor.

Avuç içi reddetme özelliğinin varlığı sayesinde, QuickMemo+ not tutma uygulamasında, sanki fiziksel bir deftere not alırmış gibi notlar alabilir veya çizim yapabilirsiniz. Navigasyon kontrollerini kilitleme imkanı sayesinde QuickMemo+ uygulamasında navigasyon kontrollerine yanlışlıkla dokunarak uygulamadan çıkma veya başka bir uygulamaya geçiş yapma gibi bir durum da söz konusu olmuyor.

Bu arada ekran kapalıyken kapasitif ekran kalemini yuvasından çıkardığınızda siyah arka planlı hızlı not alma özelliği aktif hâle geliyor, böylelikle telefon numarası, adres gibi bilgileri hızlı şekilde ekrana not etmeniz mümkün oluyor. Aldığınız bu hızlı notları QuickMemo+ veya Galeri gibi uygulamalarda saklayabilirsiniz. Öte yandan

Türk Telekom Stylus 3 inceleme: Kamera

Yüksek çözünürlüklü kameralar arıyorsanız, Türk Telekom Stylus 3 bu açıdan sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Arkada 13 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklık, otomatik odak ve LED flaşlı kamera bulunuyor. Önde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası bulunuyor.

LG’nin G5 ve benzeri telefonlarından bildiğimiz, kolay kullanımlı ve pratik kamera arayüzünü Stylus 3’te de görüyoruz. Ekranın bir kenarında fotoğraf ve video çekim tuşları bulunuyor. Diğer kenarında ise flaş, kamera değiştirici, kamera efektleri, çekim modları ve ayarlar gibi kısayollar bulunuyor. Stylus 3 ile otomatik veya panorama modlarını kullanabilirsiniz. Otomatik mod sayesinde tüm ayarlamaları Stylus 3’e bırakarak fotoğraflar çekebilirsiniz. Kamera odaklamayı hızlı şekilde yapıyor ve çekimi gerçekleştiriyor, böylelikle sahneyi çoğu durumda kaçırmıyorsunuz.

Önde yer alan yüksek çözünürlüklü selfie kamerası ise güzelleştirme aracı sayesinde selfie fotoğraflarda daha şık çıkmanıza olanak sağlıyor. Video tarafında da Türk Telekom Stylus 3, 1080p Full HD video kaydı ile ihtiyaçlara cevap veriyor. Video çekimi sırasında sürekli odaklama fena çalışmıyor, ayrıca ortam seslerinin kaydı da kaliteli. Türk Telekom Stylus 3 video çekimleri için çoğu durumda ihtiyaçlara cevap verecektir.

Türk Telekom Stylus 3 inceleme: Sonuç

Türk Telekom Stylus 3, şık ve ergonomik tasarımı büyük ekran deneyimiyle buluşturan, buna bir de kapasitif ekran kaleminin sunduğu işlevselliği ekleyen bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Telefonun ince profili ve nispeten hafif gövdesi rahat kullanım ve taşıma imkanı sağlıyor. 5.7 inç ekran çözünürlüklü, parlaklık ve renk doygunluğu bakımından tatmin edici. Ekran kalemi ise ince yapısı ve yumuşak ucu sayesinde ekran üstünde rahatlıkla not alma ve çizim yapma imkanı sunuyor. Android 7.0 Nougat’ın varlığı büyük ekranda bölünmüş ekran gibi pratik bir işlevden yararlanma fırsatı sunarken, ekran kalemi odaklı uygulamalar da deneyimi zenginleştiriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kameralar da anılarınızı kaliteli ve net şekilde ölümsüzleştirme imkanı sunuyor.

 

İLGİLİ HABERLER