Teknoloji

TSMC Qualcomm için 7 nm. yonga üretimine yakında başlayabilir

apple tsmc

tsmc qualcommTSMC ile Qualcomm arasında 7 nm. mimarisiyle yonga üretimi için bir işbirliği yapılacağına dair iddialar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Son haberler, bu sürecin daha somut hâle geldiğini gösteriyor. Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon yonga setlerinin üretimi için Samsung yerine TSMC’yi tercih ettiği belirtiliyor. Konuşulanlara göre, TSMC Qualcomm için 7 nm. yonga üretimine yakında başlayacak.

Digitimes’ta yer alan haberde, TSMC’nin 7 nm. yongaların üretiminde FinFET teknolojisini kullanacağı belirtildi. Buna ek olarak, TSMC’ye ikinci parti üretim için siparişin de 2018’in sonunda veya 2019’un başlarında verileceği söyleniyor.

TSMC daha önce MediaTek’ten 5G yongalarının üretimi için sipariş almıştı. Şirketin söz konusu siparişi 2019’da teslim etmesi bekleniyor. Qualcomm’un TSMC’den kendisi adına 5G yongası üretmesini istediği de iddialar arasında yer alıyor.

TSMC Qualcomm için geçmişte yonga üretimi gerçekleştirmişti. Ancak Qualcomm’un 14 nm. ve 10 nm. yongaların üretimi için Samsung’u tercih etmesiyle birlikte bu işbirliği son bulmuştu. Ancak çıkan haberler, eski ortaklığın yeniden canlanacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER