Eğlence

TRT 4K Ultra HD TV yayınına başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

trt-4k-logo-190215

4K UHD TV’lerin yaygınlaşmasıyla birlikte içerik anlamında da önemli atılımlar yapılmaya başlanıyor. HD yayıncılıkta epey atak davranmış olan TRT, aynı tutumu 4K teknolojisinde de sergiliyor. Üstelik bu kez bunu dünyada dördüncü, Avrupa’da ise ilk 4K UHD TV kanalını açan kuruluş olma unvanını da ele geçirmiş şekilde gerçekleştiriyor.

TRT, Türksat ve Vestel işbirliğiyle hayata geçirilen TRT 4K televizyon kanalı bugün itibarıyla Türksat uydusunda yayına başladı. TRT 4K yayınlarını izlemek isteyen kullanıcıların, uydu yayınlarını destekleyen 4K Ultra HD TV’lerinde şu yayın parametrelerini girmeleri gerekiyor:

Frekans: 12123 MHz
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 15000

Türk Telekom geçtiğimiz haftalarda 2015-2016 sezonundan itibaren üç yıl süreyle UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının yayın hakkını satın aldığını açıklamıştı. Maçlar Tivibu ve TRT üzerinden yayınlanacak. Muhtemelen 4K çözünürlükte yayınlanacak maç yayınlarının TRT 4K üzerinden aktarıldığını göreceğiz. Bunun yanı sıra 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının da 4K yayınlarını da TRT 4K’da izleyebileceğiz.

Bu arada TRT yeni hibrit yayıncılık servisi TRT Artı’nın da duyurusunu gerçekleştirdi. TRT Artı hem bir bilgi portalı hem de izleyicilerin kaçırdıkları programları izleyebilecekleri bir platform olarak işlev görecek.

İLGİLİ HABERLER