Teknoloji

TP-Link WiFi 7 teknolojili ilk ağ ürünlerini tanıttı

Archer GE800 BE19000 WiFi 7 Gaming Router

TP-Link, bu haftanın hemen başında WiFi 7 teknolojili ağ çözümlerinin tanıtıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dünya genelinde ve internet üzerinden yapılan tanıtım etkinliğinde hem ev hem işyerleri hem de ISP’ler için WiFi 7 teknolojili ürünler ve HomeShield 3.0 güvenlik paketi tanıtıldı.

Ev ve kurumsal kullanıcıları için WiFi 7 ürün serisini piyasaya süren ilk satıcı olduğunun altını çizen şirket, evler için Archer ve Deco serileri, iş yerleri için Omada EAP ve ISP’ler için Aginet serilerinde WiFi 7 teknolojili ürünleri satışa sunuyor.

Evler için TP-Link WiFi 7 Çözümleri

Archer serisinin WiFi 7 teknolojili en yüksek performanslı modelleri, şirketin belirttiğine göre, evlere eşi görülmemiş yeni ağ deneyimleri getiriyor. Etkinlikte üç WiFi 7 yönlendirici tanıtıldı. Bunlar arasında yer alan Archer BE900, dört bantlı 24 Gbps WiFi 7 hızlarına sahip ve önceki yönlendiricilerden tamamen farklı, yepyeni bir tasarıma sahip.

Harici antenli geleneksel yönlendiricilerin aksine, bu WiFi 7 yönlendiricide dahili antenler kullanılıyor ve bu sayede çok zarif bir görünüm sağlanıyor. 12× optimal olarak yerleştirilmiş dahili antenler, yüksek kazanç, yüksek izolasyon, yüksek entegrasyon ve çok yönlü kapsama alanı etkilerine ulaşıyor.

24 Gb/sn’ye varan WiFi hızlarıyla dünyanın ilk dört bantlı WiFi 7 yönlendiricisi olan ürün, iki adet 5 GHz bandıyla daha fazla cihazın yüksek hızlı WiFi’nin keyfini çıkarmasını sağlıyor. Yepyeni 6 GHz bandı ise ağa bağlanan cihazlara özel olağanüstü bant genişliği ve tıkanıklık içermeyen kanallar sunuyor. Ürün kullanıcıları gerçek 10G çağına götürmek için 10G WiFi’ın yanı sıra 10G kablolu bağlantılar da sunuyor. İki adet 10G WAN/LAN bağlantı noktasıyla (bir RJ45 bağlantı noktası ve bir RJ45/SFP+ birleşik bağlantı noktası) donatılan Archer BE900, hem fiber hem de bakır bağlantılar için destek sağlıyor. Bunlara ek dört adet 2.5G bağlantı noktası ve bir USB bağlantı noktası bulunan yönlendirici, ev ağlarını geleceğe hazırlayan ideal bir çözüm.

Bu yönlendiricinin yanı sıra etkinlikte WiFi 7 teknolojili iki yönlendirici daha tanıtıldı: Archer BE800 ve Archer BE550.  Archer BE800, LED ekran, iki 10G bağlantı noktası ve dört 2.5G bağlantı noktası ile donatılmış, 19 Gbps’ye kadar WiFi’ye sahip üç bantlı bir WiFi 7 yönlendirici; ayrıca EasyMesh uyumlu bir model. Bir diğer üç bantlı WiFi 7 yönlendirici olan Archer BE550 ise 9.3 Gbps’ye kadar hızlara, beş adet 2.5G bağlantı noktasına sahip ve EasyMesh uyumlu.

Archer GE800 özellikleri

Archer GE800 BE19000 WiFi 7 Gaming Router
Archer GE800 BE19000 WiFi 7 Gaming Router

Archer GE800, TP-Link’in 10G’ye sahip ilk WiFi 7 oyun yönlendiricisi olarak nitelendiriliyor. Bu üç bantlı WiFi 7 oyun yönlendiricisi, 18 Gbps’nin üzerinde hızlar sunuyor. GE800, en yoğun oyun ağları için yeterli performans sağlayan en yeni 2.2 GHz dört çekirdekli CPU ve güçlü WiFi yonga seti ile destekleniyor. GE800 ayrıca oyun, 8K AR/VR ve ev NAS kurulumları gibi çok amaçlı eğlence ihtiyaçlarını karşılamak için iki adet 10G bağlantı noktası ve iki adet 2.5G bağlantı noktası ile donatılmış durumda bulunuyor. Bol oyun hızlandırma işlevleriyle GE800, oyun trafiğini artırıyor, bağlantıları stabilize ediyor ve mobil oyunlar da dahil olmak üzere oyun cihazlarını, sunucuları ve uygulamaları hızlandırarak oyunun sürükleyici kalmasını sağlamak için gecikmeyi azaltıyor. Özel oyun grubu, çevrimiçi oyunlara öncelik veriyor; böylece ailenin diğer üyeleri Netflix’te 4K film izlerken onlarla rekabet etmek gerekmiyor.

Deco Tüm Ev Mesh WiFi 7 Sistemi

Güçlü ağ çözümleri ile her zaman yüksek kaliteli yaşam tarzını destekleyen Deco serisi, farklı ISP hizmetlerine cevap verebilmek için çoklu gig Ethernet erişimi, fiber servis erişimi, 5G/4G/3G mobil erişim ve DSL erişimi sağlayan modellere sahip bir Mesh ailesidir. Etkinlikte, üç yeni Deco modeli piyasaya sürüldü. Zarif tasarımıyla, her ev dekoruna uyan Deco’larda ön yüze eklenen ‘7’ öğesi, WiFi 7’yi öne çıkarıyor ve diğer tüm Deco modellerinden farklılaşıyor.

Deco BE95 ise, ister kablolu ister kablosuz, gerçekten yeni bir 10G çağına girmek için tüm ev 10G bağlantısını sunuyor. Deco BE95’in 33 Gbps’ye varan hızları, genel performansı önemli ölçüde artırmak için ikisi 6 GHz bant olan dört frekanstan oluşuyor. Kullanıcıların telefon ya da dizüstü bilgisayarları şu anda WiFi 7 veya 6 GHz bandını desteklemese bile daha güçlü ve daha kararlı sinyaller sağlamak için özel bir ana taşıyıcı olarak 6 GHz bantlarından biri kullanılabiliyor. Ürün, iki adet 10Gbps bağlantı noktası ile donatılmış durumda ve hızlı internet erişimi veya LAN erişimi için benzeri görülmemiş bir deneyim sunuyor.

TP-Link, optimum Mesh WiFi deneyimini sağlamak için Deco sistemini geliştirmeye ciddi yatırım yapıyor. Tüm evi kapsayan 10 Gbps hız,  yoğun kesintisiz dolaşım deneyimi, AI teknolojisi ve yeni Deco uygulaması, en iyi Deco Mesh sistemi için bir araya geliyor.

Etkinlikte iki Deco modeli daha tanıtıldı ve satışa sunuldu. Bunlardan biri Deco BE65, üç bantlı 11 Gbps WiFi 7 hızına ve dört 2.5G bağlantı noktasına sahip. Deco BE85 ise üç bantlı 22 Gbps WiFi 7 hızına ve iki 10G bağlantı noktasına sahip bir WiFi 7 Mesh sistemi.

Akıllı Güvenlik İçin: HomeShield 3.0

TP-Link’in güvenlik yazılımı HomeShield, WiFi 7’nin gelmesiyle daha fazla özellik ve kapsamlı koruma sağlamak üzere güncellendi. HomeShield 3.0’a iki özel uygulama eklendi; böylece ailelerin interneti yönetmesi ve güvenliğini sağlaması çok daha kolay hale geldi.

HomeShield, kapsamlı gelişmiş güvenlik özellikleri sunuyor. Reklam engelleyici, can sıkıcı reklamları ve açılır pencereleri ve veri takibini engelliyor. İzinsiz giriş koruması, ev ağını ve uygulamaları harici saldırılara karşı koruyor ve güvenlik açıklarını ortadan kaldırıyor. Daha yüksek güvenlik gereksinimi olanlar için HomeShield, VPN İstemcisi de sağlıyor.

HomeShield, telefonlar, bilgisayarlar, TV’ler, oyun konsolları ve diğer IoT cihazları dahil olmak üzere her türlü ev ağı cihazını koruyor. Cihazlar ağ geçidine bağlandıklarında koruma anında başlıyor. Kullanıcıların ağ geçidini yapılandırması, tüm ev ağı güvenliğinin sağlaması için yeterli oluyor.

Yalnızca evde çalışan çoğu ağ güvenlik hizmetinin aksine, HomeShield korumalarını evden uzakta da sürdürüyor. Böylece önceden yüklenmiş uygulamalarla, çocukların mobil cihazları hareket halindeyken güvende ve ebeveyn kontrolü altında kalıyor. Ebeveynler, çocuklarının telefonlarındaki uygulamaları izleyebiliyor, ödeme yöntemlerini daha fazla yönetebiliyor ve daha güvenli ve daha iyi bir çevrimiçi deneyim için ekran başında geçirdikleri zamanı takip edebiliyor.

Kurumlar için WiFi 7 Çözümleri

Omada Enterprise WiFi

TP-Link Omada çözümleriyle, KOBİ’lere ve kurumsal müşterilere her zaman güvenli ve güvenilir ağ çözümleri sağladığına dikkat çekiyor. Müşterilerin taleplerini daha iyi karşılamak için yepyeni WiFi 7 erişim noktalarını piyasaya sürüyor: Omada EAP780 ve Omada EAP770.

Omada EAP780, 22 Gbps’ye kadar WiFi 7 ve iki 10G bağlantı noktasına sahip üç bantlı bir WiFi 7 erişim noktası olarak satışa sunuluyor. Omada EAP770 ise 11 Gbps’ye kadar WiFi 7 ve bir 10G bağlantı noktasına sahip üç bantlı bir WiFi erişim noktası. En yeni WiFi 7 teknolojisi, yeni tanıtılan 6 GHz bant, daha geniş 320 MHz bant genişliği ve MLO teknolojisi ile güçlendirilen bu iki ürün, daha yüksek verim, daha düşük gecikme süresi ve daha az parazit ile sorunsuz kurumsal ağlar oluşturuyor. Çok sayıda cihaza sahip bir oditoryumda, toplantı odasında veya otelde dahi herkes sorunsuzca çalışabiliyor, oyunların keyfini çıkarabiliyor ya da yüksek çözünürlüklü videoları çevrimiçi olarak izleyebiliyor.

Omada Yazılım Tanımlı Ağ (SDN) platformu, yüzde 100 merkezi bulut yönetimi sağlıyor ve tümü tek bir arabirimden kontrol edilen, yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir ağ oluşturuyor. Erişim noktaları, anahtarlar ve yönlendiriciler dahil ağ cihazlarının tümünü kontrol edebiliyor. Sıfır Dokunuş, Merkezi Bulut Yönetimi ve Akıllı İzleme özellikleri, ağın verimliliğini ve çevikliğini artırıyor.

ISP’ler için WiFi 7 Çözümleri

İnternet Servis Sağlayıcıları için Aginet Ürünleri

Aginet, TP-Link’in İnternet Servis Sağlayıcılarını (ISS’ler) desteklemeye adanmış bir alt markasıdır. Esnek ürünler, çevik ve pragmatik çözümler ve eşsiz hizmetler sunmayı taahhüt eden Aginet, TP-Link’in servis sağlayıcılara, sürekli değişen pazarlarına uygun çevik ağ çözümleri sunuyor. ISP’ler, güçlü ve esnek TAUC çözümü ile işletim maliyetlerini azaltabiliyor ve maksimum kâr elde edebiliyor.

Etkinlik sırasında Aginet 5G WiFi 7 yönlendirici ve XGS-PON WiFi 7 yönlendiricileri tanıtıldı. TP-Link, 5G’nin gücünden yararlanarak, hızları artırmak için WiFi 7’yi 5G teknolojisiyle birleştiriyor.  Ayrıca XGS-PON ürünlerinde büyük yenilikler gerçekleştiriyor ve WiFi 7 teknolojisini geleceğin ağlarına giden yol olan XGS-PON teknolojisiyle birleştirmeye öncülük ediyor.

İLGİLİ HABERLER