
Toshiba’nın tüketici elektroniği birimi zor günler yaşamaya devam ediyor. Şirketin muhasebe kayıtlarında hile yapıldığının ve 1.2 milyar dolarlık sahte kârın ortaya çıkmasının ardından eski başkan ve CEO Hisao Tanaka görevinden ayrılmıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adobe, Photoshop’a AI Assisted Editor ve Firefly Image 5 ekledi

Nvidia geliri 96,2 milyar dolara çıktı, asıl pay veri merkezinden geldi

Samsung Browser, Galaxy Connect’i artık Windows’ta kendi kuruyor

Redmi Note 17 Pro ve Pro Max büyük pil değişimiyle tanıtıldı

Redmi Note 17 serisinde pil büyüdü, ağırlık da arttı
Skandalın etkisini halen yaşayan şirket, “Yeniden Canlandırma Aksiyon Planı” çerçevesinde 7 bin 800 çalışanıyla yollarını ayıracak. Toshiba’nın kararından en çok tüketici elektroniği birimi etkilenecek.
Toshiba muhasebe skandalı etkilerinden kurtarmak için bazı birimlerini de elden çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin sağlık bakım ürünleri ve PC birimlerinin satışına öncelik verdiği belirtildi. Toshiba’nın TV birimini gönülsüz olarak elinde tuttuğu ifade edilirken, Japonya dışında PC satışının sonlandırılacağı ve şirketin diğer ülkelerde markasını lisanslayacağı söyleniyor. Toshiba söz konusu modeli ABD ve Avrupa’da bir süredir uyguluyor.
Toshiba, mart sonunda tamamlanacak mali yılını 4.5 milyar dolar zararla kapatmayı öngörüyor. Oldukça kayda değer bir zarar anlamına gelen bu rakam, şirketi önümüzdeki yıl bekleyen zorlukların da işaretini veriyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


