ManşetlerUlaşım

Togg Trumore mobilite platformu ile her cebe girecek

togg trumore
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Togg, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Gemlik Teknoloji Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdikten sonra, önümüzdeki şubat ayında ön siparişleri almaya başlamayı ve ilk otomobilin 2023 Mart ayında yollara çıkmasını planlıyor. Müşterilerine bir elektrikli otomobil yerine “akıllı cihaz” satacağının her fırsatta altını çizen şirket, bu akıllı cihazın sunacağı deneyimde önemli bir rol oynayacak Togg Trumore mobilite platformunu bugün İstanbul’da düzenlediği bir etkinlikte duyurdu.

Trumore ile Togg, kullanıcılar için gezdiren, eğlendiren, kazandıran ve iş birlikleriyle birlikte sürekli gelişen bir platform sunacak. Bu platform kişiye özel deneyimler sunacak ve kesintisiz bir deneyim sağlayacak. Üstelik Trumore, sadece Togg otomobillerinde çalışan bir yazılım platformu olmakla sınırlı kalmayacak. Çok yakında Apple App Store, Google Play Store ve Huawei App Gallery üzerinden dağıtıma çıkacak olan Trumore uygulaması sayesinde, Togg otomobil sahibi olmayanlar veya henüz satın alamayacak olanlar da, Togg ID sahibi olup bu ekosisteme şimdiden dahil olacaklar.

Togg, “akıllı cihazı”nı geliştirirken klasik bir otomobil satmaktan daha çok bir yaşam biçimi geliştirmeye odaklandığının altını çiziyor. Bunun için de farklı sektörlerdeki birçok şirket ve girişimle iş ortaklığı yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Togg’un Türk Hava Yolları, Trendyol, Paycell, Hopi gibi birçok şirketle iş ortaklığına gittiğine dair duyuruları görmüş ve bunların bazılarına haberlerimizde yer vermiştik. İşte bu iş birlikleri, Togg’un Trumore platformu içinde sürekli ve yenilikçi çözümler, deneyimler sunmasına katkıda bulunacak.

Togg İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gürcan Karakaş, Trumore’un mobilite deneyimini A noktasından B noktasına gitmekten öteye taşıyacak, bunu yeniden tanımlayacak dijital bir platform olduğunu söyledi. Finans ve sigorta teknolojileri, blok zinciri, Nesnelerin İnterneti, yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik deneyimi geliştirdiklerini de ekledi.

Trumore Platformu’nun dört temel ayağı

İş modeli ve teknolojisinde kullanıcı deneyimini merkezine alan Trumore Platformu’nun dört ana ayağı bulunuyor: Earn.more, Go.more, Play.more ve Scale.more.

Earn.more, kullanıcıya kazandıran, kesintisiz ödeme ve ödüllendirme deneyimi sunan fintek çözümlerini içeriyor. Trumore, bir e-cüzdan ve bir dijital varlık cüzdanı barındırıyor. E-cüzdan aracılığıyla araç içi veya mobil ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Dijital varlık yönetimi kapsamında mil, puan, NFT, Toggen gibi araçların bağlı olduğu ödül programlarından yararlanabilir, dijital sanat koleksiyonu eserlerini depolayabilir veya NFT olarak adlandırılan kişiselleştirilmiş dijital varlıkları başka cihazlara aktarabilirsiniz. Togg, verdiği bir örnekte, bir noktadan bir başka noktaya seyahat eden bir kişinin, yolculuk sonunda özel olarak hazırlanmış bir dijital magnete sahip olacağını ve bunların koleksiyonunu yapabileceğini, başkalarıyla değiş-tokuş edebileceğini söyledi.

togg trumore

Go.more ise, kullanıcıyı gezdiren ve kişiselleştirilmiş rota önerilerinde bulunan lokasyon bazlı akıllı hizmetleri içeriyor. Karma mobilite servisleri, şarj ağı, restoran, rezervasyon işlemleri, yol maliyeti hesaplama, elektrik tüketimi hesaplama, karbon salınımı hesaplama bu bölüm altında toplanıyor.

Play.more ise, kullanıcıyı eğlendiren, gündelik hayatı oyunlaştırma yoluyla daha kolay ve keyifli hâle getiren akıllı yaşam hizmetlerini ve çözümlerini içeriyor. Araç içi ve mobil oyun uygulamaları akla gelen ilk örnekler olurken, akıllı sağlık uygulamaları ve kullanım bazlı sigorta servisleri de bu bölüm altında toplanıyor.

Scale.more ise, sürekli gelişen ve iş birlikleriyle gelişen bir ekosistem ile kesintisiz ve entegre kullanıcı deneyiminin sağlanacağına vurgu yapıyor. Bugün Togg, birçok farklı iş ortağıyla birlikte çalışıyor ve Trumore tarafında da özellikle birçok girişimin yenilikçi çözümleriyle burada yer aldığını görüyoruz. Şirket iş ortaklarının bazılarını listelerken, ileride duyurmaya hazırlandığı başka iş birliklerinin de ipuçlarını verdi.

Trumore mobil uygulaması yakında geliyor

Belki herkes hemen Togg akıllı cihazına sahip olamayacak, ancak yakında Apple App Store, Google Play Store ve Huawei AppGallery üzerinden dağıtıma çıkacak Trumore uygulaması sayesinde herkes şimdiden Togg ekosistemine dahil olabilecek. Bu uygulamanın beta sürümünü indirme imkanı elde ettik.

Öncelikle uygulamayı kullanmak için bir Togg ID sahibi olmak gerekiyor, bu da ücretsiz. Bu Togg kimliği, gelecekteki Togg deneyiminin merkezinde olacak. Ücretsiz üye olup giriş yaptıktan sonra oldukça sadece ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip arayüz sizi karşılıyor. Uygulamanın Keşfet sekmesi bölümünden Akıllı Cihaz Togg C-SUV’u daha yakından tanıyabilir ve onu özelleştirebilirsiniz.

Kazan bölümünde ise çok yakında açılacak Dijital Varlıklar ve Togg e-Cüzdan sanal cüzdanları bulunuyor. Gez bölümü ise şimdiden verimli şekilde kullanabileceğiniz bir navigasyon alanı. Burada gideceğiniz yere göre farklı rota tahminleri, sadece süreleriyle değil, toplam otoyol ve köprü geçiş ücretleriyle veriliyor. Ayrıca elektrikli araçla seyahatte tüketilecek elektriğin KWh cinsinden değeri de veriliyor. Trumore’un bu bölümü, Google Haritalar ve benzeri navigasyon uygulamalarının yerini alabilecek yeterlilikte ve yetenekte görünüyor.

Dijital sanat ve NFT’ler de Togg deneyiminin önemli bir parçası

Son iki yıldır sıklıkla duyduğumuz bir kavram olan NFT, Togg Akıllı Cihaz deneyiminde de önemli bir yer tutacak. İstanbul’daki etkinliğin girişinde Togg’un çeşitli sanatçılarla iş birliği dahilinde hazırlanmış özel dijital sanat eserleri sergileniyordu. Bu eserler önümüzdeki yıl yollara çıkacak TOGG C-SUV akıllı cihazının konsolunda ve ekranında da gösterilecek. Öte yandan kendi dijital avatarınızı da Trumore uygulaması üzerinden oluşturabiliyorsunuz. Üstelik Togg, çeşitli deneyim alanlarında mobil uygulama ile etkileşime geçen panolar sunarak bu avatarların sizin hareketlerinizi gerçek zamanlı olarak yansıtmasını sağlıyor.

Trumore, Togg’un sektördeki diğer elektrikli otomobillerden ayrışacağı esas nokta niteliğini taşıyor. Elektrikli araçlar gibi bu alan da yeni yeni gelişiyor ve Togg da, Trumore ile güçlü bir altyapı ve ekosistem oluşturuyor. Akıllı cihazlar yola çıktıktan sonra platformun işler bir şekilde nereye doğru evrileceğini görmeyi biz de merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER