Teknoloji

Tinder mavi tik ve panik butonuyla güvenliği artırıyor

tinder

Tinder yeni özellikleriyle kullanıcılarının güvenliğini artırmaya hazırlanıyor. Bu özellikler arasında fotoğrafların doğruluğunu gösteren mavi tik ve panik butonu öne çıkıyor. Potansiyel olarak “rahatsız edici” şeklinde nitelenen mesajların işaretlenmesi de Tinder’ın sunduğu yeni özellikler arasında bulunuyor.

Tinder’ın fotoğrafların doğruluğunu onaylama süreci ise oldukça ilginç. Sistem, kullanıcılardan gerçek zamanlı olarak paylaşılan örnek görseldekiyle aynı pozu verdikleri bir selfie çekmelerini istiyor. Bu fotoğraflar daha sonra Tinder’ın topluluk ekibine gönderiliyor ve verilen poz ile profil fotoğrafı arasında eşleştirme yapılıyor. Eğer her şey yolunda giderse, kullanıcılara mavi tik veriliyor. Bu da potansiyel partnerleri için bir tür güvence niteliği taşıyor.

Doğrulama işlemi hâlihazırda gerçek insanlar tarafından yapılsa da, uzun vadede işin yapay zekâ destekli bir yazılıma havale edilmesi planlanıyor. Mavi tik özelliğini ilk önce İrlanda ve Tayvan gibi görece küçük pazarlarda kullanıma sunan Tinder’ın bu özelliği dünya geneline ne zaman açacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Tinder panik butonuyla birlikte güvenlik tavsiyeleri de sunacak

Tinder’ın yeni özelliklerinden biri olan panik butonu da ilk etapta sadece ABD’de kullanılacak. Güvenlik uygulaması Noonlight ile birlikte geliştirilen panik butonu ile kullanıcılara güvenlik tavsiyeleri de sunulacak. Tinder’la Noonlight profillerini eşleştiren kullanıcılar, randevu bilgilerini girdikleri takdirde Noonlight uygulaması üzerinden yardım isteyebilecek. Yanlış alarmların engellenmesi içinse SMS üzerinden doğrulama yapılacak.

tinderTinder’ın sunduğu bir diğer yenilik ise potansiyel olarak rahatsız edici mesajların işaretlenebilmesi. Bu özellik sayesinde kullanıcıların mesajlarını karşı tarafa göndermeden önce bir kez daha düşünmesi mümkün olacak. Mesajın gönderilmesi durumunda ise alıcılara mesajla ilgili düşünceleri sorulacak.

İLGİLİ HABERLER