Teknoloji

Tinder’ın çatı şirketi Match Group halka açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tinder-201115

OK Cupid, Match ve Tinder gibi popüler çöpçatanlık platformunun sahibi olan Match Group, 19 Kasım itibarıyla resmen açıldı. 12 dolardan işlem görmeye başlayan Match Group hisseleri, gün ortasında 13.50 dolar değere ulaştı. NASDAQ’ta MTCH sembolüyle temsil edilen Tinder’ın sahibi, halka arzla 400 milyon doların biraz üstünde bir gelir elde etti ve piyasa değerini yaklaşık 3 milyar dolara taşıdı.

Halka arz sonucu ulaşılan gelir ve piyasa değerinin Match Group’un beklentilerini tam anlamıyla karşıladığını söylemek mümkün değil. Şirket halka arz ile 466 milyon dolar gelir elde etmeyi ve piyasa değerini 4 milyar dolar seviyesine taşımayı öngörmüştü. Match Group 2014’te 836 milyon dolar, 2013’te ise 788 milyon dolar gelir bildirmişti.

Match Group’un halka arzının istenen geliri getirmemesi, yatırımcıların teknoloji şirketlerine olan güveninin azaldığının bir göstergesi olarak niteleniyor. Jack Dorsey’in CEO’luğunu yürüttüğü mobil ödeme şirketi Square’in halka arzında da söz konusu beklentilerin karşılanması, bu yargıyı kuvvetlendiriyor.

Tinder CEO’su Sean Rad’ın son açıklamaları da, yatırımcıların Match Group’a güvenmesine yardımcı olmayacak cinsten. London Evening Standard gazetesine verdiği röportajda cinsel yaşamından uzun uzun bahseden Tinder CEO’su, zekadan etkilenmeyi “cinsel sapkınlık” şeklinde nitelemeyi düşündüğünü söylemişti.

İLGİLİ HABERLER