Manşetler

Tim Cook’tan müjdeli haber: Apple Türkiye’de iPhone fiyatlarını indirecek

Apple‘ın iPhone satışlarından elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında azaldı. Şirketin CEO’su Tim Cook, bazı ülkelerdeki iPhone fiyatlarını yeniden değerlendireceklerini belirtti. Apple’ın iPhone fiyatlarını yeniden değerlendirip aşağıya çekileceği ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Reuters‘e konuşan Cook, bazı ülkelerdeki kur dalgalanmalarının iPhone fiyatlarında daha dramatik bir değişime neden olduğunu dile getirdi. Dolar karşısında zayıflayan para birimlerinin kullanıldığı ülkelerde iPhone fiyatlarını bariz şekilde daha fazla arttığını söyleyen Apple CEO’su, ocak ayı itibarıyla bu ülkelerdeki bazılarından makroekonomik koşulları mercek altına aldıklarını ve bu pazarlardaki satışları artırmak adına fiyatları bir yıl önceki seviyelere çekeceklerini ifade etti.

Cook, Apple’ın çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda da Amerikan dolarının güç kazanmasının şirketin ürünlerinin dünya genelinde fiyatların artmasına sebep olduğunu belirtti ve örnek olarak Türkiye’yi gösterdi. Türk Lirası’nın 2018’de dolar karşısında yüzde 33 oranında değer kaybettiğini söyleyen Apple CEO’su, Türkiye’deki iPhone satış gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse 700 milyon dolar düştüğüne dikkat çekti.

Tim Cook, gelişmekte olan pazarlarda yeni iPhone modellerinin fiyatlarında büyük uyuşmazlıklar görüldüğünü dile getirdi. Apple CEO’su, kur krizinin vurduğu pazarlarda iPhone fiyatlarını bir önceki yılın seviyesine çekmeye hazırlandıklarını belirtirken, bunun için kesin bir tarih vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER