Teknoloji

Tim Cook’tan Jony Ive’ın ayrılığıyla ilgili iddiaya sert yanıt

tim cook jony ive

Apple‘ın efsanevi tasarım şefi Jony Ive, geçtiğimiz hafta şirketteki resmi görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Bu açıklamadan bir süre sonra The Wall Street Journal‘da yayınlanan uzun bir makalede ise Ive’ın ayrılığı mercek altına alınmış ve sürecin çok uzun süre önce başladığı belirtilmişti. Makalede Ive’ın ayrılığının asıl sebebi olarak ise Apple CEO’su Tim Cook‘un tasarım konusuna ilgisizliği öne çıkarılmıştı. Tim Cook, bu makaledeki iddialara yanıt verme konusunda fazla zaman kaybetmedi.

NBC muhabiri Dylan Byers’a bir e-posta gönderen Cook, The Wall Street Journal’ın makalesini “absürt” olarak tanımladı. Apple CEO’su, makalenin çıkarımlarının da gerçekle uyuşmadığını ifade etti. Katılmadığı noktaları özellikle belirtmeyen Cook; makaleyi yazanların Apple’ın ve tasarım ekibinin işleyişini anlamadığını öne sürdü.

Cook, e-postasında makaleyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yazı; ilişkileri, kararları ve olayları saptırıyor. Bu saptırma öyle bir noktaya geliyor ki, yazının tanımladığını iddia ettiği şirketi biz tanıyamıyoruz.”

Ive, The Wall Street Journal’ın haberiyle ilgili olarak bir açıklama yapmış değil. Tim Cook ise e-postasının sonunda Apple’ın geçtiğimiz haftaki duyurusunu hatırlattı. Jony Ive, söz konusu duyuruda Apple’ın tasarım ekibinin her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtmişti. Cook, Apple’ın tasarım ekibinin insanların aklını başından alacak ürünler geliştirmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER