Bilim

Tim Cook: Günümüzde bir akıl sağlığı krizi var

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var

Apple CEO’su Tim Cook, verdiği en son röportajda akıl sağlığı konusunda konuştu. Hâlihazırda bir akıl sağlığı krizinin yaşandığını söyleyen Cook, teknolojinin kullanımına bağlı olarak bu krizin çözümüne yardımcı olabileceğini veya krizi körükleyebileceğini belirtti.

Apple CEO’su, geçtiğimiz yıl en iyi App Store uygulamaları arasına giren akıl sağlığı uygulaması Shine’ın geliştiricileriyle de bir araya geldi. Uygulamanın kurucuları Naomi Hirabayashi ve Marah Lidey daha önce Apple’da çalışıyordu. Apple, Shine’ın sunduğu imkanlardan en iyi şekilde faydalandığına inanıyor. Shine kullanıcılarına kapsamlı meditasyon rehberleri ve ipuçları sunuyor.

Shine’ın geliştiricileri, akıl sağlığından uzun süre bir lüksmüş gibi bahsedildiğini ancak bunun doğru bir tutum olmadığını belirtti. 189’dan fazla ülkede 4 milyon kullanıcıya ulaşan Shine’ın “Shine at Work” isimli bir kurumsal eklentisi de mevcut. Pandemi döneminde hatırı sayılır bir büyüme kaydedildiğini belirten geliştiriciler, uygulamanın temelde pek fazla değişmediğinin de altını çizdi.

Apple CEO’su Cook ise Shine’ın geçtiğimiz yıl ön plana çıkarılmasının doğru bir seçim olduğunu dile getirdi. Pandeminin bu tarz uygulamalara olan ihtiyacı artırdığını söyleyen Cook, ABD’de George Floyd’un öldürülmesi ve ardından başlayan olayların da pek çok kişiyi etkilediğini belirtti.

Bunun bir akıl sağlığı krizi olduğunu belirten Apple CEO’su, insanların bu krizi göz ardı ettiğini savundu. Pek çok kişinin uzun süre boyunca sessizce acı çektiğini söyleyen Cook, Shine’ın insanları bir araya getirdiğini ve pek çok farklı şeyi birleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Tim Cook, yaşananların kendisini de etkilediğini itiraf etti. “Göğsümde bir S harfi ve sırtımda bir pelerin yok” diyerek “Süpermen değilim” diyen Apple CEO’su, pandeminin yarattığı psikolojik düşüşlerin kendisini de etkilediğini dile getirdi. Cook, pek çok konuda ayrıcalıklı olduğunu ancak kimsenin akıl sağlığının yaşamdaki önemini inkâr edecek durumda olmadığını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER