Teknoloji

Tim Cook: Apple’ın WWDC etkinliği erkek egemen bir yapıda olmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tim-cook-ekim-2013-etkinlik-221013

Apple’ın yazılımcı konferansı WWDC (8 Haziran), bu akşam düzenlenecek açılış etkinliğiyle kapılarını açacak. Etkinlik öncesinde açıklamalar yapan Apple CEO’su Tim Cook, WWDC etkinliğinin erkek egemen bir yapıda olmayacağını ve sahnede bu sefer kadınlara da yer verileceğini dile getirdi. Şirketin iş yerindeki çeşitliliğe bağlılığını vurgulayan Cook, çeşitliliği “Apple’ın geleceği” olarak niteledi.

Tim Cook, çeşitlilik oranı en yüksek grubun en iyi ürünü üreteceğine inandığını belirtti. Apple CEO’su teknolojideki kadın rol model eksikliğinin farkında olduğunu dile getirirken, genç kadınları teknoloji sektörüne çekmek için yeterince çaba sarf edilmediğini vurguladı.

Apple etkinliklerinde kadınların sahnede pek görülmediğini kabul eden Cook, WWDC 2015 etkinliğiyle birlikte bu durumun değişeceğini dile getirdi. Apple’ın kıdemli liderlik ekibindeki tek isim olan Angela Ahrendts, şirketin kıdemli başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. 2013’te Apple’a katılan Ahrendts, daha önce Burberry’nin CEO’suydu. Çevre girişimlerinden sorumlu Lisa Jackson ve insan kaynakları yöneticisi Denise Young Smith şirketin diğer kadın yöneticileri arasında bulunuyor.

Apple çeşitlilik raporunu geçtiğimiz yıl yayınlamış ve 98 bin kişilik kadrosunun yüzde 70’ni erkeklerin, yüzde 55’ini ise beyazların oluşturduğunu açıklamıştı. O dönemde yaptığı açıklamada rakamlardan memnun olmadığını söyleyen Cook, bu durumun yeni olmadığını ve tabloyu değiştirmek adına bir süredir çok sıkı biçimde çalıştıklarını ifade etmişti. Cook, Apple’ın kadın üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar yaptığını hatırlatırken, Apple bir yandan da Afro-Amerikan topluluğuna yönelik destek çalışmalarında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER