Teknoloji

Tim Cook: Apple son 6 ayda 20-25 şirket satın aldı

apple tim cook

Apple CEO’su Tim Cook, yatırım ve pazarlama şirketi Berkshire Hathaway’in yıllık hissedar toplantısında CNBCye bir röportaj verdi. Cook, verdiği röportajda Apple’ın son satın alma hamleleri konusunda önemli bilgiler verdi.

Apple satın almalar konusudaki ketum tavrıyla tanınıyor. Özellikle küçük şirketler ve girişimler söz konusu olduğunda Apple’ın sessizliği daha kuvvetli hâle geliyor. Cook, Apple’ın son altı ayda 25’e yakın şirket satın aldığını belirtirken, bu şirketlerin uzmanlık alanları konusunda bilgi vermedi.

Her iki veya üç haftada bir yeni şirket aldıklarını söyleyen Apple CEO’su, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer artmış paramız varsa, ne yapabileceğimize bakıyoruz. İhtiyacımız olan, yapımıza uyan ve stratejik bir amacı olan her şeyi satın alıyoruz. Bu da ortalama iki veya üç haftada bir yeni şirket satın almamız anlamına geliyor.”

Tim Cook, bu satın alımlardaki temel amacın şirketin yetenek havuzunu ve fikri mülkiyet portföyünü büyütmek olduğunu dile getirdi. Apple, 2018’de Texture, Shazam ve Buddybuild gibi şirketleri satın almıştı. Son rakamlara göre, kasasında 200 milyar dolardan fazla nakit bulunan iPhone üreticisinin satın alımlarını benzer bir sıklıkta sürdürmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER