Eğlence

TikTok yeni CEO’sunu Disney’den transfer etti

abd tiktok pulse tiktok youtube

Popüler kısa video platformu TikTok, CEO’luğa Disney’in çevrimiçi içerik platformlarından sorumlu yöneticisi Kevin Mayer’i getirdi. Mayer, TikTok’un çatı şirketi ByteDance’in de operasyon şefliğini üstlenecek.

Mayer’in Disney’den ayrılığıyla ilgili olarak yapılan açıklamada Disney CEO’su Bob Chapek, şu ifadeleri kullandı: “Kevin yıllar içinde şirketimize inanılmaz bir etki yaptı. Bu etkiyi son olarak da tüketici birimizden sorumlu yöneticimiz olarak gösterdi.”

Mayer, ByteDance’te şirketin küresel gelişiminin gözetiminden sorumlu olacak. Kurumsal gelişim, satış, pazarlama, kamu ilişkileri, güvenlik, moderasyon ve hukuk gibi işler de Mayer’in sorumluluk alanında olacak. Mayer’in ByteDance’teki mesaisi 1 Haziran’da başlayacak.

ByteDance’in Mayer’in şirkete katılmasıyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Kevin, operasyon sorumlusu olarak müzik, oyun, Helo ve gelişen işlerin yönetiminden sorumlu olacak ve büyümeye devam eden TikTok’un CEO’luğunu yürütecek.”

Disney Plus’ın geliştirilmesi, Mayer’in Disney’deki en önemli başarısı olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz kasım ayı itibarıyla faaliyete geçen Disney Plus’ın abone sayısı nisan ayı itibarıyla 50 milyona ulaşmıştı. Mayer; Pixar, Lucasfilm, Marvel Studios ve 21st Century Fox’u satın alma sürecinde de Disney’in eski CEO’su Bob Iger ile birlikte çalışmıştı. Mayer’in Iger’in yerini alması beklense de, şubat ayında Iger’in ayrılık kararını açıklamasının ardından görevi Disney’in tema parklarından sorumlu olan Bob Chapek devralmıştı.

Mayer’i yeni görevinde pek kolay günlerin beklemediği söylenebilir. Dünyanın en hızlı büyüyen ve en popüler platformlarından biri olan TikTok’un Facebook ve Snapchat gibi rakiplerine karşı rekabetçiliğini koruması gerekiyor.

Kevin Mayer, TikTok CEO’luğuna atanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “ByteDance’deki muhteşem ekibe katılma fırsatını yakaladığım için çok mutluyum. Ben de, diğer herkes gibi, şirketin TikTok’la inşa ettiği başarıyı etkilenerek izledim. ByteDance’in yolculuğunun yeni aşamasına liderlik edeceğim ve şirketin dünya genelindeki büyümesine katkı sağlayacağım için heyecanlıyım.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER