Eğlence

Tidal’ın nakit sıkıntısı yaşadığı iddia ediliyor

tidalÜnlü rap yıldızı Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrimiçi müzik servisi Tidal ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Norveç merkezli yayın organı Dagens Næringsliv’de çıkan habere göre, kullanıcı büyümesi duran şirketin kasasındaki para tükeniyor. Haberde şirketin kasasında 6 ay boyunca operasyonu döndürmeye yetecek kadar para olduğu belirtiliyor.

Tidal bu iddiayı yalanlama konusunda ise fazla zaman kaybetmedi. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, platform hakkında bu iddiaların kuruluşundan bu yana gündeme geldiği ve şirketin bu iddialara sürekli olarak büyüyerek cevap verdiği ifade edildi.

Dagens Næringsliv’in haberine göre, şirket geçtiğimiz yıl vergiler düşmeden önce 44 milyon dolar zarar etti. Bir diğer çevrimiçi müzik servisi Spotify, 2016’yı 581 milyon dolar zararla tamamlamıştı. Ancak Spotify’ın gelirleri 3 milyar dolar seviyesindeydi.

Tidal’ın hisselerinin yüzde 33’lük kısmını 2017’nin başlarında Amerikan telekomünikasyon operatörü Sprint satın almıştı. Jay-Z’nin ortaklarından biri olan ve Roc Nation Sports’un başkanlığını yürüten Juan Perez’in söz konusu yatırımın şirkete 12-18 ay arası yetecek bir nakit akışı sağladığını söylediği iddia ediliyor.

Tidal abone sayılarını şişirmekle suçlanmıştı

Sprint’in yatırımından bu yana şirketten abone sayısına ilişkin bir güncelleme gelmedi. Dagens Næringsliv, daha önce de servisin kullanıcı sayılarının şişirildiğine dair bir iddiada bulunmuştu. Şirket 2016’da 3 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklasa da, Dagens Næringsliv bu sayının 1 milyon civarında olduğunu öne sürmüştü. Jay-Z ise bu iddiaya Tidal’ın daha önceki sahiplerinin de abone sayısını şişirdiğini söyleyerek yanıt vermişti. Rakip servisler arasında başı çeken Spotify, yaz mevsiminde açıklanan rakamlara göre, 60 milyondan fazla aboneye sahip. Apple Music’in abone sayısı ise 30 milyonun üstüne çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER