Teknoloji

Threads şimdi de anket ve GIF desteğiyle güncelleniyor

threads rekabet kurumu meta

Meta’nın Twitter’a veya yeni adıyla X’e rakip olarak çıkardığı Threads, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Bu doğrultuda kullanıcılara şimdi de anket ve GIF desteği sunuluyor. Bu özelliklere gönderi oluşturma arayüzü üzerinden erişilecek. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri ise daha sonra yaptığı bir paylaşımda Threads gönderilerinin görüntüleme sayılarının görülebileceğini ve seçilen bir gönderinin profillere sabitlenebileceğini belirtti.

Anket ve GIF özelliği kullanıcılarla buluşmaya başlamış durumda. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, önce bir GIF animasyonu ve daha sonra da anket içeren paylaşımlar yaparak bu özelliklerin demosunu gerçekleştirdi. Söz konusu özellikler küçük eklemeler olsa da, platformun X ile arayı kapatması için önem taşıyor.

Zuckerberg’in anketinde üç seçenek bulunuyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde anketlere dört seçenek ekleyebiliyor. Buna ek olarak, anketlerin altında kalan oylama süresini gösteren bir zamanlayıcı da bulunuyor. Sonuçları görmek isteyenlerin ankete oy vermesi gerekiyor. Anket tamamlandıktan sonra oy verenler sonuçtan bir bildirimle haberdar ediliyor.

GIF eklemek içinse yeni gönderi oluşturma ekranındaki GIF ikonuna dokunmak gerekiyor. Burada kullanıcıların karşısına Giphy’nin GIF katalogu çıkıyor. Öncelikle o dönem popüler olan GIF animasyonlarının öne çıkarıldığı katalogda anahtar kelimelerle arama yapılabiliyor.

Threads için test edilen bir diğer özellik ise gönderilerin altına görüntüleme sayılarının eklenmesi. Mosseri’ye göre, Instagram veya Facebook bugün kurulmuş olsa, bu platformlarda da gönderilerin görüntüleme sayıları gösterilirdi. Instagram’ın tepe yöneticisi, görüntüleme sayısını “İnsanlara erişimleri hakkında daha iyi bir fikir verirler ve genellikle daha fazla geri bildirim iyi bir şeydir” şeklinde tanımlıyor. Hem görüntüleme sayısı hem de sabitlenmiş gönderi özellikleri küçük bir kullanıcı grubu tarafından test ediliyor.

Threads’in aktif kullanıcı sayısı 100 milyonun hemen altında

Threads geçtiğimiz temmuz ayında yayın hayatına başlamıştı. Meta, platformun gidişatından oldukça memnun görünüyor. Şirketin çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Mark Zuckerberg, servisin aylık aktif kullanıcı sayısının 100 milyonun hemen altında olduğunu belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER