Eğlence

Spotify’dan nefret eden Thom Yorke’un albümleri Apple Music’te dinlenebiliyor

thom-yorke-150715

Apple Music ile sanatçıların frekansı uyuşmuşa benziyor. Stereogum’da yer alan habere göre, Radiohead’in vokalisti Thom Yorke’un solo albümlerine Apple Music üzerinden erişilebiliyor. Thom Yorke, daha önce solo albümlerini Spotify ve Rdio gibi çevrim içi müzik platformlarından çekmişti. Diğer çevrim içi müzik platformlarında bulunmayan Radiohead’in In Rainbows albümü ve Yorke’un proje gruplarından Atoms for Peace’in kayıtları da Apple Music’te dinlenebiliyor.

Thom Yorke 2013’te Spotify ve diğer çevrim içi müzik servisleri hakkında sert açıklamalarda bulunmuş, Spotify’ın sanatçılar yerine hissedarlarına para kazandıracağını dile getirmişti.

Apple, tartışmalı bir sürecin ardından üç aylık deneme süresi boyunca sanatçılara telif ücreti ödeme kararı almıştı. Buna ek olarak, Apple Music’in sanatçılara ödediği telif ücretinin de Spotify’a kıyasla oldukça düşük olduğuna inanılıyor. Apple Music’in sanatçılara cazip gelen yönü ise reklam destekli bir abonelik modelinin bulunmaması. Pek çok sanatçı ve grup, reklam destekli ücretsiz abonelik modelinden dolayı Spotify’a biraz mesafeli durmayı tercih ediyor. Bütün bu faktörler Apple Music’i Spotify’dan daha iyi bir çevrim içi müzik servisine dönüştürmese de, müzik endüstrisi açısından daha sağlam bir gelir kapısı haline getiriyor.

Thom Yorke’un kararıyla birlikte Apple Music’in özel içerik katalogu da biraz daha genişlemiş oldu. Taylor Swift’in son albümü 1989 ve Dr. Dre’nin ikonik albümlerinden 1992 çıkışlı The Chronic, çevrim içi ortamda sadece Apple Music üzerinden dinlenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER