Eğlence

CD Projekt Red yeni The Witcher oyunu için çalışmaya başladı

the witcher
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CD Projekt Red, yeni bir The Witcher oyunu üstünde çalışmaya başladığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, oyunun seri içinde yeni bir destan başlatacağı belirtildi. Seriye eklenen en son oyun, 2015 çıkışlı Wild Hunt olmuştu.

Yeni oyundaki en önemli değişiklik ise CD Projekt Red’in REDengine oyun motorundan Unreal Engine 5 oyun motoruna geçiş yapması olacak. CD Projekt Red ve Epic Games, uzun süreli bir stratejik iş birliği anlaşmasına imza atmıştı. Bu geçiş de söz konusu anlaşma çerçevesinde gerçekleşiyor.

Söz konusu iş birliğine rağmen, yeni oyun sadece Epic Games Store’a özgü olmayacak. Buna ek olarak, CD Projekt Red bazı mevcut projeleri için REDengine oyun motorunu kullanmaya devam edecek. Söz konusu projeler arasında Cyberpunk 2077’nin genişleme paketi de bulunuyor.

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin duyurusunu 2012’de yapmış ve çıkış fragmanını 2013’te yayınlamıştı. Çıkışı birkaç kez ertelenen oyun, 2020’nin aralık ayında oyuncularla buluşmuştu. Oyunun çıkışının üstünden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, CD Projekt Red hâlâ Cyberpunk 2077’deki sorunları düzeltmek için çalışıyor.

CD Projekt Red’in küresel halkla ilişkiler direktörü Radek Grabowski, yeni oyunun adının The Witcher 4 olmayacağını belirtti. Oyunla ilgili detayların büyük kısmı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER