Eğlence

The Sims Mobile oyuncularla buluşmaya başladı

The Sims, mobil oyun dünyasındaki şansını bir kez daha deniyor. Popüler serinin The Sims Mobile adını taşıyan en yeni oyunu, geçtiğimiz hafta Brezilya’da yayınlandı. Oyunun kısa süre içinde tüm dünyada hem iOS hem de Android kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor.

Yapımcı Electronic Arts, yeni The Sims oyunuyla ilgili pek fazla detay vermedi. Ancak mobil versiyonun The Sims 4 üzerine kurulduğu ve oyunculara nesiller boyunca varlığını sürdürecek bir aile kurmaları için çeşitli görevler verileceği belirtildi. Ücretsiz olarak indirilebilen, ancak uygulama içi satın alma unsurları barındıran yeni The Sims oyununun sosyal bir yönü de olacak. Oyuncular gerçek hayattaki yakın arkadaşlarıyla oyun içinde de yakın arkadaş olabilecek. Her The Sims oyununda olduğu gibi, The Sims Mobile’da da oyuncular kendi karakterlerini ve evlerini tasarlayabilecek.

Electronic Arts, The Sims için daha önce de benzer bir denemede bulunmuştu. 2011’de yayınlanan The Sims Freeplay, önce iOS’te sonrasında ise diğer platformlarda oyuncularla buluşmuştu. Şirket aynı yıl Facebook için de The Sims Social adını taşıyan bir oyun yayınlamıştı. The Sims Social, iki yıl sonra kapatılmıştı. Her iki oyunda da The Sims’in alışılagelmiş formülü üzerinde bazı değişiklikler yapılmıştı. Örneğin, Freeplay’de gerçek zamanlı bir oyun deneyimi sunulmuştu. Social’da ise oyuncular tüm bir aile yerine tek bir karakteri kontrol etmişti.

Yeni mobil oyunun temelini oluşturan The Sims 4 ise hâlâ güçlü bir satış performansı sürdürüyor. Electronic Arts’tan yapılan son açıklamaya göre, oyunun aylık kullanıcı tabanı bir yıl önceye kıyasla yüzde 33 oranında büyüdü.

The Sims Mobile henüz Türkiye’de yayınlanmadı

Başarıya ulaşmış bir formülün üzerine inşa edilen The Sims Mobile, henüz Türkiye’deki oyuncularla buluşmuş değil. Electronic Arts’tan bu konuda bir açıklama gelmese de, bu bekleyiş pek uzun sürmeyecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER