Ulaşım

Tesla Semi 150 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

Tesla semi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla semiTesla’nın ilk elektrikli kamyonu Tesla Semi geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Dört motorlu kamyon, 805 kilometrelik bir menzil vadediyor. Kamyon, kısmen de olsa otonom sürüş özellikleri de barındırıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen tanıtımda Semi’nin fiyatı konusunda bilgi vermemişti. Fiyat konusundaki toz duman da sonunda dağıldı. Kamyonun 482 kilometre menzil vadeden versiyonu 150 bin dolar karşılığında satılacak. 805 kilometre menzil isteyenlerin ise 180 bin dolar ödemesi gerekecek. “Founders Series” adını taşıyan serideki modeller ise 200 bin dolar karşılığında satılacak. Tesla, söz konusu rakamların henüz kesinleşmediğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi.

Eğer Semi bu fiyatlarla satışa sunulursa kamyon pazarını değiştirmeyi başarabilir. Hâli hazırda ABD’de uzun menzilli dizel motorlu kamyonlar ortalama 120 bin dolar karşılığında satılıyor. Bu kamyonların yıllık operasyon maliyeti de on binlerce doları buluyor. Tesla, elektrikli kamyonuyla sadece yakıttan 200 bin dolar tasarruf edilebileceğini savunuyor.

Tesla Semi sevkiyatları 2019’da başlayacak

Kamyon filoları olan şirketler şimdiden Tesla Semi ile ilgileniyor. Hem büyük nakliye şirketleri hem de büyük perakende zincirleri şimdiden kamyon için rezervasyon yaptı. İlk Semi’lerin 2019 itibarıyla sahiplerine sevk edilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER