Ulaşım

Tesla Cybertruck teslimatlarının başlangıcı için üçüncü çeyrekte etkinlik düzenleyecek

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck teslimatlarının 2023’te başlayacağını geçtiğimiz yıl Teksas’taki Gigafactory’nin açılışında duyurmuştu. Şirketin CEO’su Elon Musk’ın son açıklaması ise çıkış takvimini biraz daha daraltmayı sağlıyor. The Verge sitesinin haberine göre; Tesla yatırımcılarının karşısına çıkan Musk, yılın üçüncü çeyreğinde Cybertruck için bir teslimat etkinliği düzenleneceğini açıkladı.

Şirketten daha önce verilen bilgiye göre, elektrikli kamyonet Cybertruck’ın üretimi bu yaz başlayacak. Ancak üretim hacminin artışı için 2024 işaret ediliyor. Musk, yatırımcılara Cybertruck’ın “çok radikal bir ürün” olduğunu ve “üretim hattını başlatmanın zaman aldığını” belirtirken; Cybertruck’ın şirketin diğer ürünlerine benzemediğinin altını çizdi.

Tesla’nın geçtiğimiz yıl sahnede sergilediği Cybertruck’ın üretim versiyonunda kapı kolu bulunmuyor. Elektrikli kamyonet sahibinin yakınlarda olduğunu anlıyor ve kapılarını otomatik olarak açıyor. Ana materyal olarak tercih edilen paslanmaz çeliğin özel kaynak teknikleri gerektirdiği ve Cybertruck’ın daha küçük bileşenlerinin de özel olarak üretildiği belirtildi.

Tesla Cybertruck’ı 2019’da duyurmuştu

Tesla Cybertruck’ın duyurusu 2019’da yapılmıştı. Elektrikli kamyonetin çıkışı ise şimdiye kadar birkaç kez ertelenmiş durumda. İlk başta Cybertruck’ın 2021’de yollarda olacağı açıklansa da, bu tarih önce 2022’ye, daha sonra da 2023’e ertelenmişti. Duyuru sırasında tek motorlu versiyon için 39 bin 900 dolar, üç motorlu versiyon için 70 bin dolar fiyat açıklanmıştı. Ancak şirket geçtiğimiz yıl Cybertruck’ın nihai fiyatının farklı olabileceği uyarısını yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER