Ulaşım

Tesla Cybertruck elektrikli kamyonetin çıkışı 2022’ye kaldı

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck elektrikli kamyoneti 2021 sona ermeden sürmek isteyenler için haberler pek iyi değil. Electrek sitesinin haberine göre, Tesla yapılandırma sayfasında elektrikli kamyonetin teslimat tarihini sessiz sedasız 2022’ye erteledi. Kullanıcılar kamyonetin yapılandırma sayfasına girdiklerinde “Üretim 2022’ye doğru başlayacaktır” ifadesiyle karşılaşıyor.

Bu açıklama, kamyonetin tüm modelleri için geçerli. Şirket daha önce tek motorlu Cybertruck’ların daha geç geleceğini doğrulamıştı. Ancak artık bu durum çift ve üç motorlu seçenekleri de kapsıyor.

Tesla 2021 hedefinin gerçekçi olmayabileceğini daha önce doğrulamıştı. Elon Musk ocak ayında 2021’de sadece birkaç Cybertruck’ın teslimatını yapabileceklerini dile getirmiş ve geniş ölçekli üretim için 2022’yi işaret etmişti. Son finans raporunda da bu durumu hatırlatan Tesla, elektrikli kamyonetin mühendislik tasarımını kısa süre önce bitirmişti.

Cybertruck teslimatındaki gecikme, Tesla için işleri zorlaştırabilir. GMC’nin Cybertruck’a rakip olarak hazırladığı Hummer EV yola daha önce çıkacak gibi görünüyor. Rivian’ın elektrikli kamyonetinin teslimatları ise sonbaharda başlayacak. Elektrikli Ford F-150 içinse oklar 2022’nin ilkbaharını işaret ediyor. Dolayısıyla Cybertruck “yola ilk çıkan” olma avantajını kullanamayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER