Eğlence

Tencent çocukların iyi notlarının oyun zamanıyla ödüllendirilmesini istiyor

tencent Pek çok ebeveyn, oyunu çocuklarına bir ödül olarak sunmayı tercih ediyor. Ebeveynler ve çocuklar arasında oyun ekseninde yapılan pazarlıklar duymak pek şaşırtıcı bir durum değil. Çinli teknoloji devi Tencent, bu pazarlıklara daha resmi bir boyut kazandırmayı istiyor.

Şirketin CEO’su Ma Huateng, çocukların oyun zamanının belirlenmesi için ebeveynler ve çocuklara dijital sözleşmeler sunmayı planlıyor. Bu sözleşmenin sadece şirkete ait oyunları kapsayacağını ilk etapta belirtmek gerekiyor. Söz konusu sözleşmelerde çocuklara iyi notlar getirmeleri veya evde kendilerine verilen görevi gerçekleştirmeleri durumunda oyun oynayabilecekleri yazılı olarak taahhüt ediliyor. Huateng bu planın hayata geçirileceği zaman konusunda henüz somut bir işaret vermezken, çocukların diledikleri takdirde bir arkadaşlarını şahit olarak sözleşmeye dahil edebileceklerinin altını çizdi.

Bunun tamamen fedakâr bir motivasyonla oluşan bir düşünce olduğunu söylemek ise pek kolay değil. Şirketin popüler oyunlarından biri olan Honor of Kings’de çocukların oyun süresi ebeveynleri tarafından kısıtlanabiliyor. Popüler oyunun bağımlılık yaratan yapısı nedeniyle harekete geçen devlet, Tencent’i böyle bir önlem almak zorunda bırakmıştı.

Oyun bağımlılığının sadece Çin’e özgü bir sorun olmadığını belirtmek gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü gibi kuruluşlar, artık video oyun bağımlılığını gerçek bir problem olarak tanımlıyor. Apple’ın da aralarında bulunduğu mobil işletim sistemi geliştiricileri ise çocukların telefon bağımlılığını engellemek için ebeveynlere daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Dolayısıyla Tencent’in bu konuda öncülük ettiğini söylemek pek kolay değil.

İLGİLİ HABERLER