Teknoloji

Telegram Telegraph ile blog platformu işine de el atıyor

telegram telegraph

telegram telegraphTelegram’ın şimdi popüler mesajlaşma uygulamasının yanında bir de blog platformu var. Telegraph olarak adlandırılan bu yeni servis, hızlı ve anonim şekilde yazı yayınlama imkanı sunuyor. Bunun için herhangi bir hesap kaydı veya sosyal ağ üzerinden kullanıcı girişi yapmak da gerekmiyor.

Uygulamanın kullanıcı arayüzü Medium’unkine çok benziyor ve kolaylıkla iliştirmelere imkan sunuyor. Bilgisayarınızdan fotoğrafları da kamera butonuna tıklatarak kolaylıkla eklemek mümkün oluyor. Medium ile karşılaştırıldığında, eklenen içeirklerin yüklenmesi de nispeten daha hızlı görünüyor. “Publish”, yani “Yayınla” butonuna tıkladıktan hemen sonra yazı yayınlanıyor. Yazılar sosyal medya platformlarında paylaşılabiliyor ve Telegram’ın, Facebook’un Instant Articles özelliğine benzer biçimde çalışan yeni Instant View görünümüyle en iyi şekilde görünecek şekilde tasarlanmış.

Telegraph’ın hızı ve basitliği yanında bazı olumsuzlukları da bulunuyor. TechCrunch’ın dikkat çektiği gibi, kullanıcı geçmişinin yokluğu nedeniyle, yayınlanmış yazıya olan bağlantıyı yanlışlıkla sildiğinizde, internet tarayıcısında çerezler etkin olmadığı takdirde yazının izini bulmak çok zor oluyor. Bu arada anonim yapısı rahatsızlık verici içeriklere ve tacize de kapı açabiliyor, burası internet trollerinin ve yalan haber yayıcılarının kullandığı kaynaklardan bir tanesi olma potansiyeli taşıyor.

Telegram’ın kullanıcı kitlesi başlangıçtan beri önemli şekilde büyüdü, buna rağmen WhatsApp ve Facebook Messenger’ın çok arkasından gelmeye devam ediyor. Geçen şubat ayında kurucu Pavel Durov şirketin 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

Telegraph’ın tanıtımı Telegram’ın mesajlaşmanın ötesine açılmasının devam ettiğini gösteriyor. Şirket son zamanlarda oyunları da bünyesine eklemişti. Üstelik Telegraph’ın tanıtımıyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında daha büyük ve ilgi çekici bir servisin müjdesi de verildi.

İLGİLİ HABERLER