Teknoloji

Telegram sesi yazıya dönüştürme özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

telegram

Telegram‘ın iOS ve Android uygulamaları için hazırladığı en son güncelleme, kanalları daha kolay bulma gibi özellikleri getirirken, sesi yazıya dönüştürmeyi de Premium özellik olmaktan çıkarıp tüm kullanıcılara açıyor. Bu özellik sayesinde sesli ve video mesajlardaki konuşmalar yazıya dökülürken, sesi de başka dillere çevirmek mümkün oluyor.

Ancak burada bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Sadece Premium aboneleri bu imkandan bir sınır olmadan yararlanabiliyor. Servise hiçbir ücret ödemeden erişen kullanıcılar ise her hafta sadece iki sesli mesajı yazılı mesaja dönüştürebilecek. Yine de, bu durum için “hiç yoktan iyidir” tanımlaması yapılabilir. Şirket, özelliğin dağıtımının kademeli şekilde gerçekleştirileceği bilgisini vermeyi de ihmal etmiyor.

Sunulan bir diğer yenilik ise “Benzer Kanallar” adını taşıyor. Bu özellikle kullanıcılar yeni bir kanala katıldıklarında ilgilerini çekebilecek diğer genel kanalların bir listesini de görüyor. Önerilen bu kanallar, abone tabanlarındaki benzerliklere göre otomatik olarak öneriliyor Bu da sohbet edecek benzer düşüncelere sahip kişileri bulmayı kolaylaştırıyor.

telegram

En son güncellemedeki diğer yeni özellikler arasında, sevdiklerinizin veya favori kanallarınızın hikayelerini kendi sayfanızda yeniden yayınlayarak hedef kitlesini artırma, yeniden yayınlanan hikayelere metin, sesli veya görüntülü mesajlar gibi yeni içerikler ekleme ve performans istatistikleri yer alıyor. Hikaye yayınlayan kanallar da görüntüleme, tepki ve paylaşımları görüntüleyebilecek.

telegram

Telegram görsel değişiklikler de yaptı

Görsel anlamda da bazı değişiklikler söz konusu. Telegram Premium kullanıcıları artık bireysel sohbetlerde hem kendileri hem de sohbet ortakları için görüntülenecek duvar kağıtlarını ayarlayabilecek. Premium kullanıcılar ayrıca profil sayfalarını benzersiz bir renk/logo kombinasyonuyla özelleştirerek dikkat çekici hale getirebilecek. Son olarak iOS kullanıcıları için, belirli bir süre geçtikten sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlanmış mesajları buharlaştıran ve Thanos’un bile eğleneceği bir piksel patlaması yaratan yeni ve eğlenceli bir animasyon eklendi.

telegram
İLGİLİ HABERLER