Manşetler

Tegra 3 işlemcili, Tablet S’ten daha ince Sony Xperia Tablet yüzünü gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Tablet S’in takipçisi olacağı söylenen bir tabletin varlığı Alman haber sitesi Mobiflip sayesinde ortaya çıktı. Söz konusu ürün Tablet S’in katlanmış dergiyi andıran tasarımını korumakla birlikte ondan daha ince, daha hafif ve daha güçlü olacak gibi görünüyor. Xperia Sony Tablet olarak adlandırılan bu ürün Tegra 3 işlemci, Android 4.0 veya üstü bir işletim sistemi; 16, 32 veya 64 GB’lık dahili bellek, 3G bağlantı desteği, 6000 mAh’lik batarya ile 10 saate kadar Wi-Fi üzerinden internette gezinme gibi özelliklere sahip olacak. Sızan belgeye bakılırsa Sony, Xperia Tablet’in 8.8 mm’lik kalınlığa sahip alüminyum kasasının Tablet S’inkinden yüzde 42 daha ince olduğunun altını çiziyor.

Sony’nin bu Xperia Tablet ile birlikte Microsoft’un Surface tabletiyle kullanılanınkine benzer bir klavyeli kapak da çıkaracağı işaret ediliyor. Ancak Sony’nin kapağı tamamen sarmalayacak ve gerektiğinde tableti destekleyecek bir ayak işlevi de görecek. Anlayacağınız Sony, Microsoft ile Apple’ınkinin arasında bir yaklaşım belirleyecek. Ancak bu klavyeli kılıfın $99.99 olacağı işaret edilen yurt dışı satış fiyatı her rahatlığın ve pratikliğin bir bedeli olacağını hatırlatıyor. Bu arada Xperia tabletin 16 GB, 32 GB ve 64 GB kapasiteli versiyonlarının da sırasıyla $449.99, $549.99 ve $649.99 olacağı da sızan slaytlarda yer alan bilgiler arasında bulunuyor.

Söz konusu belgenin diğer sayfalarında ek aksesuarlarla ilgili detaylar da bulunuyor. Bunların arasında yaklaşık 60 dolarlık klavyesiz kılıf, yaklaşık 80 dolarlık özel bir kapak, yaklaşık 40 dolarlık bir beşik, yaklaşık 100 dolarlık dock ayağı ve yaklaşık 120 dolarlık dock hoparlörü bulunuyor. Belgede bahsi geçmeyen en önemli bilgilerden bir tanesi tabletin ne zaman piyasaya sürüleceği. Tablet S’in 2011’in üçüncü çeyreğinde tanıtıldığını göz önünde bulundurursak, önümüzdeki sonbaharda bu yeni Sony Xperia tabletini mağazalarda görmek kuvvetle muhtemel. Tabletle ilgili daha fazla detayı aşağıdaki bağlantıda yer alan slayt sayfalarında görebilirsiniz.

İlgili >> Mobiflip

İLGİLİ HABERLER