Teknoloji

Tecno Pova 3 ve Pova Neo Türkiye’de satışa sunuluyor

tecno pova 3

Tecno Pova 3 ve Pova Neo adını taşıyan yeni akıllı telefonlarını Türkiye’de kullancılarla buluşturuyor. Şirketin yeni akıllı telefonları Türkiye pazarına Manchester City ile iş birliği içinde hazırlanan özel bir FIFA 22 Kupası eşliğinde giriyor.

Tam adı “Man City FIFA 22 Cup Powered by Tecno” olan turnuva, Türkiye’deki tutkulu e-spor topluluğunun ilgisini çekmeyi ve Tecno’ya Manchester City’nin şampiyonluk sezonunu tüm dünyadan taraftarlarla kutlama fırsatı sunmayı amaçlıyor. Şirket Pova 3 ve Pova Neo modelleriyle bu turnuvanın keyfine şarj etme derdi olmadan uzun saatler boyunca varılabileceğine de dikkat çekiyor.

Keme turları 18-19 Haziran’da başlıyor, Play-Off’lar ve Büyük Finaller 25-26 Haziran hafta sonunda yapılacak. Yarışmanın sonraki aşamaları da kulübün resmi Facebook sayfası ve YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak. Ayrıca katılımcıları; Kevin de Bruyne, Ruben Dias ve Scott Carson tarafından imzalanan FIFA 22 Ultimate Team kartları da dahil olmak üzere kazanılacak çok sayıda ödül bekliyor. Bu ödüller Tecno Mobile Türkiye’nin Instagram sayfası üzerinden görülebilir. Buraya tıklayarak turnuva için kayıt yaptırmak mümkün.

Tecno Pova 3’ün en dikkat çekici yönü olarak 7000 mAh kapasiteli pili öne çıkıyor. Hyper Engine 2.0 Lite Panther Oyun Motoru ise yüksek kare hızına sahip oyunlarda daha verimli güç tüketimi sağlamayı vadediyor. Bunun için kaynakları ayarlayan oyun motoru, oyun özellikleri ve pil seviyeleri gibi bilgileri proaktif olarak algılıyor.

tecno pova 3Pova 3’ün 6.95 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlüklü ekranının yenileme hızı 90 Hz. Telefonun kalbinde ise MediaTek’in Helio G88 işlemcisi bulunuyor. Akıllı telefon Z eksenli Lineer motoruyla parmaklara 4 boyutlu titreşim sağlıyor ve ikili hoparlörüyle stereo ses efektleriyle oyunun tüm heyecanını yansıtmayı vadediyor. Game Space 2.0 oyun alanı sayesinde, oyunlar arası hızlı geçiş, oyun performansının izlenebilmesi ve güncellemelerin takibi gibi özellikler sağlanıyor.

Pova 3’te ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstleniyor. Akıllı telefonun arkasında toplamda üç kamera sensörü bulunuyor.

Pova 3’ün 7000 mAh kapasiteli pili 33W şarj desteğine sahip. Akıllı telefonla başka cihazları 10W hızıyla şarj etmek de mümkün. Bu pilin sağladığı enerjiyle, 50 saat müzik dinlenebiliyor veya 8 saat kesintisiz oyun oynanabiliyor ya da Youtube’dan 20 saat video izlenebiliyor.

tecno pova neoTecno Pova Neo ise 6000 mAh pille gelecek. Bu pil 18W şarj desteğine sahip. Telefonun 6.82 inç büyüklüğündeki Drop Display isimli ekranı ise HD+ çözünürlük sunuyor. Pova Neo için 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olmak üzere iki seçenek mevcut.

Tecno Pova 3 haziran ayı içinde 5999 TL karşılığında satışa sunulacak. Pova Neo ise 4799 TL karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER